Μια Ελληνίδα αλά Όντρεϊ Χεμπμπορν: Το νυφικό της Ξένια Καλογεροπούλου στο γάμο με τον Φέρτη ήταν ο ορισμός της κομψότητας

60 χρόνια έχουν περάσει από το γάμο τους, που είχε συζητηθεί πολύ στην Αθήνα του 1960.

Ξένια Καλογεροπούλου και Γιάννης Φέρτης είχαν ενώσει τις ζωές τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων στις 15 Ιουνίου το 1964 και έζησαν μαζί 10 χρόνια γεμάτα έρωτα.

Ένας έρωτας που τελείωσε για έναν άλλον

Το 1959 ο Γιάννης Φέρτης συνάντησε για πρώτη φορά την Ξένια Καλογεροπούλου όταν είχε βρεθεί σαν θεατής στα γυρίσματα της ταινίας που πρωταγωνιστούσε. Τον επόμενο χρόνο οι δυο τους συναντήθηκαν στην ταινία ‘’Αγάπη και θύελλα’’. Εκεί πλέον γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και αγαπήθηκαν επισφραγίζοντας αυτή τη σχέση τους με γάμο.

Αν και η επιθυμία τους ήταν ο γάμος τους να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό δεν τα κατάφεραν και το προαύλιο της εκκλησίας, στο Μοναστήρι της Καισαριανής, γέμισε κόσμο. Μετά το μυστήριο το ζευγάρι ταξίδεψε στο Ναύπλιο για τον μήνα του μέλιτος συνδυάζοντας τις διακοπές με τα γυρίσματα της νέας ταινίας του με τίτλο “Η πρώτη αγάπη” (εναλλακτικός τίτλος “Στην σκιά μιας άλλης”) που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην πανέμορφη πόλη.

Ο δυο τους έμειναν μαζί για δέκα χρόνια και ο γάμος τους έληξε άδοξα όταν ο ηθοποιός ερωτεύτηκε την Τάνια Τσανακλίδου. «Πρώτα-πρώτα ήταν μια ανθρώπινη σχέση, μια σχέση ζωής. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη νιώθουμε έτσι ο ένας για τον άλλον, πρώτα-πρώτα γιατί έχουμε βαθύτατη εκτίμηση ο ένας προς τον άλλον», είχε πει ο Γιάννης Φέρτης.

«Κάποια στιγμή, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μού είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Είπα “εντάξει” και χωρίσαμε. Σίγουρα πονάει ο χωρισμός, πολύ πονάει» εξομολογήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της, στο Studio 4, η Ξένια Καλογεροπούλου.

Ο Γιάννης Φέρτης έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου

πηγή: fanpage.gr