Μια «ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ»

Σε αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου μια «ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ» φύσηξε στηνAlliance Française του Αργοστολίου όπου το Διοικητικό συμβούλιο και ο διευθυντής της οργάνωσαν σε συνεργασία με την MYTHOS CATERING μια γαλλική γαστρονομική παράδοση:

« la chandeleur ».
Πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόσκληση και απήλαυσαν τις κρέπεςSuzette φτιαγμένες με τη συνταγή του πατέρα της γαλλικής γαστρονομίας Auguste Escoffier, και άλλων γαλλικών γλυκισμάτων, των οποίων η έμπνευση ήταν Προβηγκιανή και Παριζιάνικη.


Επίσης κατά την εκδήλωση έγινε και η κοπή της παραδοσιακής πίτας.

Με μια γαλλική μουσική επένδυση, φοιτητές, απόφοιτοι και μέλη του σωματείου γιόρτασαν με χαρά και καλή διάθεση αυτήν την γαστρονομική πτυχή της γαλλικής κουλτούρας.

Η Alliance Française του Αργοστολίου εκτός από τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας , για την οποία έχει αποδείξει μέσα στο χρόνο και τις γενιές την αξία της και τη χρησιμότητά της, έχει ως καθήκον την προώθηση του γαλλικού πολιτισμού σε όλες του τις μορφές καθώς και τη διατήρηση φιλικών πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδος.


Ας κλείσουμε έτσι ένα ραντεβού με την ευκαιρία ενός επόμενου πολιτιστικού γεγονότος …!

 

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή χρονιά.

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου

Καββαδίας Θέμης πρόεδρος

Προηγούμενο άρθροΡετρο: Θρυλικό ΝΤΕΛΕ ΑΛΠΙ ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ-ΑΦΟΙ ΚΟΚΚΟΣΗ: ΣΤΈΦΑΝΟΣ, ΑΝΤΡΈΑΣ, ΤΌΛΗΣ, ΜΆΚΗΣ
Επόμενο άρθροΔεκατρία χρόνια φυλακή με αναστολή στον Μαντούβαλο για το «παραδικαστικό», δώδεκα με ανστολή στον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη