Μόλις νυχτώσει, ρίξε στο σιφόνι του μπάνιου, 1 κουταλιά από αυτό το πιπέρι και δεν θα ξαναδείς κατσαρίδα φέτος

Οι κατσαρίδες εισέρχονται στα εσωτερικά των κτιρίων μέσω ρωγμών, σχισμών, αεραγωγών, αποχετεύσεων, σωλήνων, ανοιχτών παραθύρων και θυρών, και ακόμα μπορούν να εισέλθουν μέσω βαλιτσών, τσαντών ή ακόμα και πάνω στα ρούχα ανυποψίαστων επισκεπτών.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι οι κατσαρίδες εμφανίζονται μόνο σε βρώμικα περιβάλλοντα, αυτές μπορούν να εισχωρήσουν και σε πεντακάθαρα σπίτια.

Αυτά τα ενοχλητικά έντομα μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες, να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς και επιδεινώσεις του άσθματος λόγω των εκκρίσεων και των περιττωμάτων τους.

Πιο συγκεκριμένα, από που εισέρχονται οι κατσαρίδες;

Τα σημεία εισόδου για κατσαρίδες στο σπίτι περιλαμβάνουν αποχετεύσεις, ρωγμές στις πόρτες και στα παράθυρα, κενά γύρω από τα πλαίσια των πορτών και των παραθύρων, ρωγμές ή τρύπες στο σπίτι, καθώς και σωληνώσεις και καλώδια. Ακόμα και οι βαλίτσες και οι τσάντες αποτελούν πιθανά μέσα εισαγωγής για αυτά τα ενοχλητικά έντομα.

1. Αποχετεύσεις

Οι αποχετεύσεις, για παράδειγμα, αποτελούν ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο εισόδου, διότι οι κατσαρίδες μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες όπως η E. coli, η οποία έχει εντοπιστεί σε αποχετεύσεις, και μπορούν να εισέρχονται στο σπίτι μέσω αυτών των οδών.

2. Ρωγμές σε πόρτες ή παράθυρα

Επίσης, οι κατσαρίδες είναι ικανές να συμπιέσουν το σώμα τους για να διεισδύσουν μέσω των ρωγμών γύρω από τις πόρτες ή τα παράθυρα, κάτι που τις καθιστά ανεπιθύμητους επισκέπτες ακόμα και σε καλά σφραγισμένα σπίτια.

3. Καλώδια και σωληνώσεις

Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχεται το περίγυρο των σωληνώσεων και των καλωδίων, καθώς αυτά αποτελούν επίσης πιθανά σημεία εισόδου για τις κατσαρίδες. Κάθε κενό ή ανοιγματικό στοιχείο πρέπει να στεγάζεται κατάλληλα για να αποτρέψει την είσοδο αυτών των εντόμων στο εσωτερικό του σπιτιού.

4. Αποσκευές, σακούλες & κούτες

Οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι μέσω αποσκευών, σακουλών και κουτών, γεγονός που πολλοί ίσως δεν λάβουν υπόψη τους. Μπορεί να ταξιδέψουν από τη μία ήπειρο στην άλλη ενσωματωμένες μέσα σε μια βαλίτσα που ήταν ανοικτή για λίγο καιρό. Παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι άνοιξαν τις βαλίτσες τους μετά από ταξίδι και βρήκαν κατσαρίδα ανάμεσα στα πράγματά τους. Επιπλέον, μπορεί να ανακαλύψετε κατσαρίδα σε σακούλα αγορών που έφερατε από την αγορά, χωρίς να το γνωρίζετε, ή ακόμα και σε χαρτοκιβώτιο από μετακόμιση ή από αγορές προϊόντων.

Πως απαλαγόμαστε από τις κατσαρίδες;

Η λύση στο πρόβλημα των κατσαρίδων περιλαμβάνει τη χρήση πολύ καυτού πιπεριού, όπως τσίλι ή καγιέν, το οποίο εφαρμόζουμε ανά 1 κουταλιά στον νεροχύτη και τη μπανιέρα μας, επιπλέον ρίχνοντας και λίγο νερό.

συνέχεια στο enimerotiko.gr