Μπάνιο εν μέσω κορονοϊού: Ξαπλώστρα ΙΧ και θήκη για αντισηπτικό ζητούν οι λουόμενοι

Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις στα καταστήματα με είδη θαλάσσης

Σε must του φετινού καλοκαιριού εξελίσσεται η… ξαπλώστρα ΙΧ όπως δείχνουν οι αγορές ατομικού εξοπλισμού για την παραλία που κάνουν οι Θεσσαλονικείς.

Το «καλοκαιράκι, ήλιος, θάλασσα, μπανάκι κι αεράκι…» θέλει λόγω κορονοϊού και την ιδιωτική του ξαπλώστρα με ατομικό μάλιστα διαχωριστικό, κανόνες υγιεινής και κοινωνικές αποστάσεις που χωρίς αμφιβολία θα κάνουν ανάμνηση του παρελθόντος το περυσινό αδιαχώρητο στις παραλίες.

Τις τελευταίες ημέρες, οι πωλήσεις στα καταστήματα για ξαπλώστρες της παραλίας(σπαστές, μονοκόμματες, μεταλλικές ή πλαστικές) έχουν αυξηθεί, «σχεδόν διπλασιαστεί» όπως δηλώνουν οι επαγγελματίες του χώρου, με τους πελάτες να ζητούν ακόμη και… πατέντες για να προφυλαχθούν που θα περιλαμβάνουν από ατομικά προστατευτικά διαχωριστικά στα πλαϊνά της ξαπλώστρας, μέχρι και θήκη για το απολυμαντικό τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Χρήστος Εγγλέζος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας μεταλλικών επίπλων υποστηρίζει «πως είναι ο πρώτος Μάιος που οι παραγγελίες χτύπησαν… κόκκινο και μάλιστα όχι μόνο στη χονδρική, αλλά και στη λιανική.

Παραγγέλνουν για όλη την οικογένεια, καθώς θέλουν να έχει ο καθένας τη δική του ξαπλώστρα και μας ρωτούν πρώτα απ όλα τον τρόπο να την καθαρίζουν και να την απολυμαίνουν. Κάποιοι μου ζήτησαν να φτιάξω ειδικές κατασκευές με διαχωριστικά αλλά και θήκες για τα αντισηπτικά. Δεν έχω φτιάξει προσθήκες ακόμη αλλά δεν νομίζω πως θα τις αποφύγω” λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Εγγλέζος φτιάχνει ξαπλώστρες «εδώ και 40 χρόνια αλλά είναι η πρώτη χρονιά- όπως λέει-που υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιώτες καθώς εκτός από χρήση για την παραλία αγοράζουν ξαπλώστρες και για το μπαλκόνι, την αυλή ή την ταράτσα. Οι περισσότεροι προτιμούν μάλιστα αυτές του αλουμινίου με διάτρητο ύφασμα ή με κάλυμμα που πλένεται» εξηγεί.

Κατακόρυφη είναι όμως η ζήτηση και σε ομπρέλες παραλίας αφού και σ αυτήν την περίπτωση για πολλούς δεν ενδείκνυνται οι κοινής χρήσης.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σπύρος Ακριβός, ιδιοκτήτης καταστήματος με ομπρέλες, από το 1970, στη Θεσσαλονίκη, φέτος πολλοί θα είναι αυτοί που θα αναζητήσουν παραλίες ερημικές με την δική τους ομπρέλα στις αποσκευές

Πηγή: ethnos.gr