Ο γάμος, η νύφη και οι ντελιβεράδες! Παντρεύτηκαν με ένα τρόπο που δεν φαντάζονταν ποτέ (Φωτό)

Ο κορονοϊός τους βρήκε να ετοιμάζουν το γάμο τους. Γαμπρός και νύφη αποφάσισαν να μην αλλάξουν ημερομηνία. Οι εικόνες τους, ταξιδεύουν στο διαδίκτυο και οι ευχές διαδέχονται η μία την άλλη

Με κλειστές τις εκκλησίες τα νέα ζευγάρια που αποφασίζουν να παντρευτούν εν μέσω των απαγορεύσεων που έχει επιβάλλει ο κορονοϊός στρέφονται πλέον στη λύση του πολιτικού γάμου. Αλλά και σε αυτήν περίπτωση ισχύουν οι περιορισμοί στον αριθμό των καλεσμένων, ενώ επιβάλλεται η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, για την αποτροπή της διασποράς του covid-19.

Ένας τέτοιος γάμος έγινε την τελευταία μέρα του Απρίλη στον δήμο Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην αυλή του παλιού δημαρχείου της Πολίχνης. Ένας πυροσβέστης και μια αστυνομικός παρότι ήθελαν να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας έχοντας δίπλα τους, όλους τους αγαπημένους ανθρώπους και τους φίλους τους αποφάσισαν να μην περιμένουν έως την καθολική άρση των περιοριστικών μέτρων.

Για τον Κοσμά Κοσμίδη και τη Σοφία Ντούχταρη η τελετή ήταν άκρως ρομαντική όπως ρομαντικό και λιτό ήταν το σκηνικό που στήθηκε για την περίσταση στην αυλή του παλιού δημαρχείου. Τις μοναδικές αυτές στιγμές μοιράστηκαν με τους φίλους τους μέσω των social media και της αποστολής φωτογραφιών στο messenger. «Ήταν το πιο αισιόδοξο νέο που ακούσαμε στις μέρες της καραντίνας», τους έλεγαν οι φίλοι τους.

 

Τον γάμο τέλεσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παύλου Μελά, Χαρά Αμανατίδου, ενώ μετά το πέρας της τελετής οι νεόνυμφοι υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα πάνω στο παγκάκι της αυλής, κάτι που σίγουρα θα θυμούνται για πάντα. Κι όπως λέει ο κ. Κοσμίδης εξίσου ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ήταν και η προετοιμασία του γάμου εν μέσω του lockdown στην αγορά: Από την αγορά του λευκού φορέματος της νύφης μέχρι τον στολισμό και την τούρτα.

Η Σοφία αγόρασε το φόρεμα μέσω του διαδικτύου, ενώ οι τούρτες ήταν σπιτικές. Μάλιστα, με τα μαγαζιά κλειστά και ελλείψει της καθιερωμένης φιγούρας του ζευγαριού στη νυφική τούρτα, ως ντεκόρ χρησιμοποιήθηκαν δυο φιγούρες των Playmobil που παριστάνουν έναν γαμπρό και μια νύφη!

Ενδιαφέρον είχε και ο στολισμός του χώρου στον οποίο έγινε το γαμήλιο πάρτι με κορδέλες και υλικά που υπήρχαν στο σπίτι, ενώ ξεχώριζαν τα έργα τέχνης που δημιούργησαν τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας Μορφογέννεσις υπό την καθοδήγηση του πατέρα του γαμπρού, Γιώργου Κοσμίδη δίνοντας μια άλλη διάσταση στο «Φιλί» και στο «Δέντρο της Ζωής» με ανακυκλώσιμα υλικά.

 

«Όταν υπάρχει αγάπη και φαντασία όλα γίνονται. Κι όταν θέλεις κάτι πολύ δεν σε σταματά τίποτε: Ούτε ο κορωνοϊός», λέει ο νεαρός πυροσβέστης. Και επειδή γάμος χωρίς γλέντι δεν γίνεται, το γαμήλιο πάρτι έγινε στην αυλή του σπιτιού, όπου επίσης ο αριθμός των ατόμων ήταν περιορισμένος στα 10 άτομα. Με χειροποίητα εδέσματα, σουβλάκια από… ντελίβερι, κρασί και με πολύ κέφι και χορό.

Πηγή: grtimes.gr