Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2019 το πρωί ο  Σύλλογος των Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία προσκαλεσμένων Επισήμων, Φορέων, Επτανησίων και πλήθους κόσμου στο Πολιτιστικό μας Κέντρο (Δεληγιώργη 24, Αθήνα). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ. Κεφαλλονίτικων και άλλων Επτανησιακών Σωματείων, εκπρόσωποι της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών,  άλλοι Λογοτέχνες, Καλλιτέχνες  και Μέλη του Συλλόγου μας.

Μεταξύ άλλων  παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση  εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο κ. Μπάμπης Αλεξανδράτος – Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και Εντεταλμένος Σύμβουλος  Παιδείας, ο πρώην Διευθυντής Γραφείου Π.Ι.Ν. κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος- Τζάκης, η Πρόεδρος της Επτανησιακής  Συνομοσπονδίας και Πρόεδρος της Ένωσης των Απανταχού Ιθακησίων  κ. Γρηγορίου Αικατερίνη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής (ΟΣΚΑ) και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Επτανησιακής Συνομοσπονδίας κ. Γιάννης Παργινός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων και Μέλος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας κ. Λογοθέτης Θεόφιλος,  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλληνιακών και Ιθακησιακών Σωματείων (ΟΚΙΣ) κ. Γεράσιμος Τσουρούφλης, η κ. Χριστίνα Βλάχου, ο κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης και άλλα Μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, οι Λογοτέχνες κ. Ρίτα Τσιντίλη -Βλησμά, κ. Σπύρος Ζαχαράτος (και Μέλος  του Δ.Σ.), η Ευγενία Μαρκαντωνάτου, η κ. Κατερίνα Αλυσανδράτου, ο Γιατρός-Ιστορικός-Λογοτέχνης κ. Γεράσιμος Ρηγάτος, ο Πρόεδρος Ευγηριωτών Λευκάδας κ. Τρύφωνας Ζαχαρόπουλος, ο Ταμίας και η Γ.Γραμματέας από την Ένωση Ζακυνθίων Αθηνών κ. Αντώνης Ξένος και κ.  ‘Αννα Καμβάση, καθώς και ο κ. Διονύσης Θεοδώσης, ο κ. Γιάννης Σάμιος από το Δ.Σ. του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών και άλλοι πολλοί Επτανήσιοι και Φίλοι του Συλλόγου μας.

Μετά το κόψιμο της πίτας μας , ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Χορωδία του Συλλόγου μας με καντάδες, παραδοσιακά τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων μεγάλων στιχουργών και συνθετών με  Μαέστρο την κ. Χριστίνα Ρόκκου και στο πιάνο την κ. Ματίνα Σκαλενάκη.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς ευχαριστούμε  θερμά όλους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας, ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με Υγεία, Ευτυχία, Αισιοδοξία, Πρόοδο, Ευημερία και Ελπίδα να επικρατήσει Ειρήνη σε όλο τον κόσμο! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σχεδόν στο σύνολό τους τα Νησιά μας  έστειλαν εκπροσώπους και τίμησαν την εκδήλωσή  μας!

Μεταφέρουμε επίσης τις εγκάρδιες ευχές μας και τις ευχαριστίες μας στην Ένωση Πυλαρέων και άλλους Κεφαλλονίτικους και Επτανησιακούς Συλλόγους που μας προσκάλεσαν   στην κοπή της πίτας τους και δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε λόγω κοινής ώρας εκδήλωσης και στην ΄Ένωση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων που παρευρεθήκαμε η Αντιπρόεδρος κ. Άννα Αλεξανδράτου, ο Γ.Γ. κ. Παναγής Λυκούδης και Μέλη του Συλλόγου μας  το απόγευμα της ίδιας ημέρας (στην οποία παρευρέθηκαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και ο κ. Μπάμπης Αλεξανδράτος). ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους τους Επτανησίους Απανταχού στον Πλανήτη και σε όλο τον Κόσμο!

Εκ του Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΓνωρίζετε ποιο είναι το καλά κρυμμένο μυστικό της Κεφαλονιάς;
Επόμενο άρθροΛηξούρι: Επικίνδυνη για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών η κατάσταση με τον αγωγό ομβρίων στο Γενικό Λύκειο-Καταγγέλουμε τη δημοτική αρχή για την προκλητική αδιαφορία και ολιγωρία της.