Συμφωνία με την Total Beach Access για μεγαλύτερη προσβασιμότητα για όλους στις παραλίες, χωρίς κόστος για το σύνολο των επισκεπτών, υπέγραψε το σήμα Blue Flag που αναγνωρίζει τις καθαρότερες ακτές παγκοσμίως.

Η συνεργασία θα διασφαλίζει οτι οι παραλίες με Γαλάζια Σημαία θα είναι προσβάσιμες σε όλους, όπως άτομα τρίτης ηλικίας, οικογένειες με μωρά και ανθρώπους με αναπηρίες, επηρεάζοντας τις εμπειρίες εκατομμυρίων ανθρώπων, δήλωσε η διευθύντρια του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιας Σημαίας, Sophie Bachet Granados.

Έτσι, στις παραλίες με Γαλάζια Σημαία θα τοποθετηθεί ειδικό σύστημα διαδρόμου για να διευκολυνθεί η μετακίνηση αναπηρικών αμαξιδίων και οικογενειών με παιδικά καροτσάκια προς την ακτή, επάνω από την άμμο ή τα βότσαλα. Το σύστημα θα είναι εξοπλισμένο με ειδικές συσκευές που θα καθοδηγούν τα άτομα με προβλήματα όρασης μέσω εφαρμογής στο κινητό.

Το Κέιπ Βέρντε, η Κολομβία, η Φινλανδία, η Ινδία και η Ν. Κορέα μελετούν πιλοτικές τοποθεσίες και η πρώτη παραλία με Γαλάζια Σημαία που θα επωφεληθεί από το σύστημα, θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Πάνω από 3.750 ακτές σε όλο τον κόσμο (44 χώρες) και 519 στην Ελλάδα έχουν το σήμα Γαλάζιας Σημαίας για το 2018.

Παρότι δεν υπάρχει κόστος για τις παραλίες στις οποίες θα εφαρμοσθεί το σύστημα, δεν έχουν γίνει υποχωρήσεις σε επίπεδο ποιότητας, καθώς όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται έχουν χαρακτηριστικά ανεπτυγμένου ντιζάιν, έχουν πολύ αυστηρούς ελέγχους ποιότητας, είναι ουδέτερα στις εκπομπές άνθρακα και μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, δήλωσε η κ. Granados.

Αναδημοσίευση από www.tornosnews.gr
Προηγούμενο άρθροΑυτοδιοικητικές Εκλογές: Κλειδώνουν την Πέμπτη για 6 μήνες οι Οργανισμοί των ΟΤΑ
Επόμενο άρθροΟ Κανελλάτος …έμεινε από Ιθύνοντα