Οικονομόπουλος: Θα κοινωνούσα ακόμη και μετά από λεπρό (vid)

Θέση στο θέμα της Θείας Κοινωνίας και τη μεταδοτικότητά της εν μέσω κορονοϊού πήρε ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ένταξή του στη Heaven, ο τραγουδιστής μίλησε για την Εκκλησία, την πίστη, τη Θεία Κοινωνία λέγοντας πώς θα την ελάμβανε ακόμα και «αν πριν από εκείνον κοινωνούσε ένας άνθρωπος λεπρός, κάποιος με την πιο μεταδοτική αρρώστια».

Όταν η ραδιοφωνική παραγωγός τον ρωτάει αν υπάρχει κάτι που δεν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι απαντά με παράπονο ότι κανείς δεν ασχολείται με το Χριστό και τη θρησκεία.

Σχολιάζοντας τα μέρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, είπε: «κολλάς κορονοϊό στην Εκκλησία, αλλά όχι στα σούπερ μάρκετ; Πολλοί άνθρωποι ήθελαν να πάνε να ανάψουν ένα κερί, να προσευχηθούν, να μεταλάβουν».

Όταν η παραγωγός του απαντά ότι «κάποιοι λένε ότι τον Χριστό τον έχουμε μέσα μας και δε χρειάζεται να πας στην εκκλησία» ο Νίκος Οικονομόπουλος λέει «δε νομίζω ότι μπορείς να φτιάξεις Θεία Κοινωνία στο σπίτι» […] «πρέπει να μεταλάβουμε για να έχουμε μέσα μας τον Χριστό».

«Αν με ρωτάς αν θα κοινωνούσα, σου λέω ότι θα το έκανα ακόμη κι αν πριν από μένα κοινωνούσε κάποιος λεπρός ή ένα άνθρωπος με την πιο μεταδοτική αρρώστια» καταλήγει.

Πηγή: reader.gr