Ίσως οι μεγαλύτεροι να γνωρίζουν το κορυφαίο πάρτυ όλων των εποχών στην Ελλάδα. 37 χρόνια πριν ο Λουκιανός Κελαηδόνης έγραφε τη δική του ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Το περίφημο πάρτι στη Βουλιαγμένη, έμελλε να μείνει ιστορικό. Ο Τύπος τότε την είχε χαρακτηρίσει «Το Γούντστοκ της Ελλάδας».

Η μεγάλης κλίμακας συναυλία του συγκέντρωσε πάνω από 70.000 άτομα, ενώ πολλοί που το έζησαν από κοντά, μιλούν για 100.000 κόσμου.

Επί σκηνής είχε μαζέψει όλους τους φίλους του που έφταναν με κάθε μέσο, από στεριά και από θάλασσα.

Ο ίδιος είχε δηλώσει για αυτή τη βραδιά: «Πάντα για τα πάρτι μου έψαχνα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ή το απέραντο γρασίδι αυτών των κήπων, πάντα ήθελα να φαίνονται όλα χαλαρά και απρόβλεπτα για να αισθάνονται όλοι σαν το σπίτι τους, όση δουλειά κι αν κρυβόταν από πίσω, πάντα με κρατούσε στην αγκαλιά της η Αθήνα μας, οπότε νοιώθω πολύ οικεία σε αυτό τον υπέροχο χώρο και ελπίζω να σημάνει το ίδιο και για σας».

Αυτό που ίσως δεν θυμούνται οι περισσότεροι ήταν το «άρωμα καντάδας» που είχε το πάρτυ της 25ης Ιουλίου του 1983. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα κι ενώ τα φώτα είχαν χαμηλώσει και το φεγγάρι είχε ψηλώσει, εμφανίστηκε ένα τρεχαντήρι και μια ψαρόβαρκα με κανταδόρους και τη μαντολινάτα του Φώτη Αλέπορου. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και όλοι μαζί τραγουδούσαν «απόψε την κιθάρα μου»!

Εν τω μεταξύ, μια τεράστια ουρά από αυτοκίνητα είχε σχηματισθεί στην Παραλιακή. Πολλοί έσπευσαν στο χώρο της συναυλίας την τελευταία στιγμή, καθώς το πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, που μετέδιδε απευθείας το καλλιτεχνικό γεγονός με παρουσιαστή τον Γιάννη Πετρίδη. Μη έχοντας εισιτήρια άρχισαν να πηδούν από τους φράχτες, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα «ντου» στην ιστορία των καλοκαιρινών συναυλιών. Οι λίγοι αστυνομικοί και τα 80 άτομα της περιφρούρησης ήταν αδύνατο να τους αναχαιτίσουν. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί που είχαν εισιτήριο ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα και έφθασαν στη Βουλιαγμένη με μεγάλη καθυστέρηση.

Όχι άδικα, το Πάρτι στη Βουλιαγμένη θεωρήθηκε το ελληνικό Woodstock και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα, σε φυσικούς χώρους. 

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΠαραλία Παλιολινού: Παρακαλούνται οι φίλοι επισκέπτες της παραλίας και ειδικά αυτοί που κάνουν πικ-νικ, φεύγοντας να παίρνουν τα απορρίμματα τους μαζί τους αφού λίγο πιο πάνω υπάρχουν κάδοι απορριμάτων
Επόμενο άρθροME 45 METΑΛΛΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22-25/7/2021