Παγωτά: Νέα απόφαση ανάκλησης διάσημων προϊόντων επικίνδυνων για κατανάλωση

Magnum παγωτά ανακαλούνται επειγόντως στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω φόβων ότι περιέχουν πλαστικό και μέταλλο.

Η παρασκευάστρια εταιρεία, Unilever, έχει προειδοποιήσει τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν τις επίμαχες συσκευασίες των παγωτών ξυλάκι με γεύση αμύγδαλο.

Παρόμοιοι φόβοι μόλυνσης επικεντρώθηκαν στα κλασικά Magnums τον περασμένο μήνα, οπότε και πάλι είχε εκδοθεί απόφαση ανάκλησης συγκεκριμένων παρτίδων.

Αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Προτύπων Τροφίμων (FSA), που δημοσίευσε και τις δύο ειδοποιήσεις, προειδοποιούν ότι τα προϊόντα είναι «μη ασφαλή για κατανάλωση».

Πέντε παρτίδες παγωτού ξυλάκι Magnum με γεύση αμύγδαλο που πωλούνται σε συσκευασίες των τριών επηρεάζονται από την ανάκληση. Μόνο οι παρτίδες που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία με ημερομηνία ανάλωσης πριν από τον Δεκέμβριο του 2025 ενέχουν τον κίνδυνο. Τα κουτιά των τριών πωλούνται συνήθως σε εταιρείες όπως η Tesco και η Sainsbury’s για 3,25 £. Συγκεριμένα, οι συσκευασίες με κωδικό παρτίδας L3338, L3339, L3340, L3341 και L3342 επηρεάζονται από την ανάκληση.

παγωτα, αναληση, magnum, πλαστικο, μεταλλο, τροφιμα, καταναλωτες

Η Unilever εξέδωσε επίσης μια ειδοποίηση για ένα σημείο πώλησης εξηγώντας γιατί ανακαλούνται τα προϊόντα και τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές εάν τα έχουν αγοράσει. Επίσης, διευκρίνισε ότι πέρα των παραπάνω παρτίδων δεν έχουν επηρεαστεί άλλα προϊόντα της.

Η εταιρεία ζητά από τους πελάτες που έχουν αγοράσει συσκευασίες, οι οποίες μπορεί να έχουν επηρεαστεί να «μην καταναλώσουν τα προϊόντα» και αντ’ αυτού να επικοινωνήσουν μαζί της για περαιτέρω καθοδήγηση.

πηγή: healthstat.gr