Η Ελένη Προκοπίου έκανε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση, την περασμένη Πέμπτη, το βράδυ, στα εγκαίνια του θεατρικού μουσείου Δημήτρη Ιβάνωφ.
Από νωρίς το απόγευμα, η πιστή του φίλη και συνοδοιπόρος, εδώ και 70 χρόνια, βρέθηκε στο πλευρό του χορογράφου και θυμήθηκε μέσα από τα δικά της προσωπικά αντικείμενα που έχει χαρίσει τις μοναδικές στιγμές της.
Σπάνια δημόσια εμφάνιση της Ελένης Προκοπίου
«Με τον Δημήτρη σχεδόν μεγαλώσαμε μαζί. Από περίπου 10 ετών παιδάκια ξεκινήσαμε στο μπαλέτο του μεγάλης χορογράφου Λουκίας και μέχρι σήμερα παραμείναμε πιστοί φίλοι» υπογράμμισε συγκινημένη στην «Εspresso» η ηθοποιός.
Συγκινημένη η Ελένη Προκοπίου
«Τι να πρωτοθυμηθώ από εκείνα τα χρόνια. Παλεύαμε για το μεροκάματο και το όνειρο. Και πού δεν δουλέψαμε με τον Δημήτρη. Απλώς εγώ έφυγα νωρίς, γιατί ήθελα να αποκτήσω οικογένεια. Έχω μια καταπληκτική κόρη, δύο υπέροχες εγγονές και πλέον ατενίζω το μέλλον με αγάπη για τη ζωή» επεσήμανε.
Ο Χριστόφορος Ζήκας και η σύντροφός του, που έκαναν την εμφάνισή τους, σημείωσε «με έκαναν σκληρό λόγω της εμφάνισής μου. Θυμάμαι τα λόγια του Κατράκη ακόμα και σήμερα και συγκινούμαι. Μου έλεγε: “Χριστόφορε, εσύ θα είσαι ο σκληρός του σινεμά με τη χρυσή καρδιά. Μείνε έτσι και μην αλλάξεις για κανέναν λόγο”.
Αλλά και ο Μανώλης Δεστούνης ευχαρίστησε τον Δημήτρη Ιβάνωφ για την πολύχρονη συνεργασία τους, αναφέροντας «ο Δημήτρης είναι πλέον ένα από τα θρυλικά πρόσωπα του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει γνωρίσει τρεις γενιές ηθοποιών που σήμερα τα αποκαλούμε όλοι ιερά τέρατα. Εκείνος ήταν πάντα δίπλα τους και φίλος τους. Οφείλουμε τεράστιο σεβασμό σε αυτόν τον εργάτη του θεάτρου».
Ο χορευτής Τάκης Σαγιώρ είπε ότι «από νέο παλικάρι ο Δημήτρης ήταν πάντα κοντά σε όλους τους πρωταγωνιστές και είχε ένα όνειρο: να φτιάξει ένα μουσείο με τα προσωπικά τους αντικείμενα. Το πάλεψε και το πέτυχε, αντί να το κάνει το υπουργείο Πολιτισμού. Μπράβο του».
Εκεί ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος υπογράμμισε «αυτό που δεν έκανε το κράτος το έκανε ο Δημήτρης Ιβάνωφ. Το κράτος οφείλει να συγκεντρώσει όλον αυτόν τον πλούτο και να τον μεταφέρει από γενιά σε γενιά. Είναι αξιοσέβαστο το έργο του Ιβάνωφ και υποκλίνομαι σε όσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα».
πηγή: https://www.enimerotiko.gr/