Στο  χώρο του POLIS ART, στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση η έκθεση του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “Εικαστικές Εκτοξεύσεις”.

Το “παρών” έχουν δώσει  γνωστοί εικαστικοί, συγγραφείς, εκδότες, ιστορικοί τέχνης, συλλέκτες και φιλότεχνοι.

Η εντυπωσιακή και πολυεπίπεδη έκθεση  απαρτίζεται από χαρακτηριστικές ζωγραφικές και ψηφιακές συνθέσεις με μορφές και σχήματα, ιδιαίτερης χρωματικής και ποιητικής ατμόσφαιρας και προξενούν γόνιμο αισθητικό διάλογο με το κοινό.

Ορισμένα από τα έργα της έκθεσης έχουν εκτεθεί σε διεθνείς εκθέσεις του καλλιτέχνη και έχουν εκδοθεί σε λευκώματα τέχνης και ημερολόγια.

O ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς  ανέφερε μεταξύ άλλων σε κριτική του για τις “Εικαστικές εκτοξεύσεις” του Κώστα Ευαγγελάτου:
‘’Με ακρίβεια και δεξιοτεχνία στην αναπαράσταση o Kώστας Ευαγγελάτος διατηρεί το μεγαλείο στην υπερβατικότητα και στην τεχνική οντότητα των εικαστικών αποδόσεων του. Οι καταθέσεις του προέρχονται από στοχαστικές σκέψεις και απεικονίζουν αρχετυπικές εικόνες.
Τα πρόσωπα, οι σωματογραφίες, οι ανθογραφίες, οι μορφές και τα σχήματα εμπεριέχουν μια ενοποιητική γραμμή που ως αντίληψη αποκαλύπτει ένα βαθυστόχαστο περιεχόμενο δεδομένων ερωτικού, συμβολικού και ποιητικού ύφους.

 

Η έκθεση “Εικαστικές εκτοξεύσεις” του Κώστα Ευαγγελάτου στο Polis Art cafe, Πεζμαζόγλου 5 και Σταδίου, παρατάθηκε μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2020. 

Τηλ. επικοινωνίας: 210 7294259, 6944621286

       

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στο Λιμενικό: SOS εξέπεμψε λέμβος με 20 μετανάστες
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Λιμενικός παίρνει μετάλλιο για διάσωση ψαρά