Μπορεί η Καραϊβική να είναι φημισμένη για τα κρυστάλλινα νερά της αλλά οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα σε πείθουν πως η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτό τον εξωτικό προορισμό όσον αφορά τις παραλίες του. Υπάρχουν ελληνικές παραλίες με νερά σαν της Καραϊβικής σε συνδυασμό με δέντρα που σχεδόν ακουμπούν στο νερό. Είναι οι λεγόμενες εξωτικές παραλίες της Ελλάδας τις οποίες θα βρεις διάσπαρτες σε πολλά μέρη της χώρας. Το Ιόνιο έχει σίγουρα την τιμητική του καθώς εκεί τα νερά σε πολλές περιπτώσεις είναι κυριολεκτικά διάφανα.

 

Βουτούμι – Αντίπαξοι

Όταν βλέπεις αυτή την ελληνική παραλία σε φωτογραφίες εντυπωσιάζεσαι. Όταν τη βλέπεις από κοντά δεν φαντάζεσαι ότι η πραγματικότητα ξεπερνάει κατά πολύ τη φαντασία. Ενας μικρός κόλπος με ρηχά, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά με τη βλάστηση να κατεβαίνει μέχρι το κύμα και την παραλία χωμένη στο βάθος του με λευκή άμμο και βότσαλα. Είναι το Βουτούμι στους Αντίπαξους. Πέρα από τα νερά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα της Καραϊβικής ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η βλάστηση, με τα κυπαρίσσια να φτάνουν μέχρι την άμμο.

Μπάλος – Κρήτη 

Πέντε ελληνικές παραλίες με νερά σαν της Καραϊβικής Πηγή φωτογραφίας: balos-travel.com

Μια παραλία που σε καθηλώνει με τις αποχρώσεις της. Είναι η ροζ παραλία της Ελλάδας καθώς διαθέτει ροζ χρώμα άμμου που το συναντάς σπάνια παγκοσμίως. Είναι ο Μπάλος στην Κρήτη. Λευκή ψιλή άμμος και τιρκουάζ νερά είναι η πρώτη εικόνα που θα αντικρίσεις αν βρεθείς εκεί. Αυτή τη μαγική εικόνα των κρυστάλλινων νερών της θάλασσας και της ροζ άμμου θα τη δεις σε ακόμη μια παραλία στην Κρήτη, στο Ελαφονήσι. Πρόκειται για μια ξεχωριστή απόχρωση άμμου η οποία έχει δημιουργηθεί λόγων των χιλιάδων σπασμένων κοχυλιών. Αν βρεθείς στο Μπάλο θα είναι σαν να είσαι… Καραϊβική.

Μπέλα Βράκα – Σύβοτα

Πέντε ελληνικές παραλίες με νερά σαν της Καραϊβικής4

Για να φτάσεις σε αυτή την παραλία, θα τη δεις πρώτα αναγκαστικά από ψηλά. Θα πειστείς, λοιπόν, εύκολα να κατέβεις σε αυτό τον επίγειο παράδεισο στα Σύβοτα. Στην πραγματικότητα δεν είναι μία αλλά δύο παραλίες. Θα ακουμπούσαν και μεταξύ τους με έναν περίεργο τρόπο αν δεν τις χώριζε μια στενή, απόλυτα τιρκουάζ λωρίδα θάλασσας. Η εξωτική Μπέλα Βράκα ενώνει Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο και είναι χάρμα οφθαλμών. Από τη μία εξωτική παραλία στην άλλη μπορείς να πας περπατώντας μέσα στο νερό, που φτάνει μετά βίας μέχρι το γόνατο. Τέτοιες εικόνες δε συναντάς πάντα εύκολα σε ελληνικές παραλίες γι’ αυτό αν πας πρέπει να το απολαύσεις και με το παραπάνω.

Σεϋχέλλες – Ικαρία

Πέντε ελληνικές παραλίες με νερά σαν της Καραϊβικής1

Το όνομα που έχει αυτή η ελληνική παραλία φυσικά και δεν είναι τυχαίο. Είναι η ακουαμαρίνα της Ικαρίας, μια από τις ωραιότερες αμμουδιές του νησιού αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια από την κατολίσθηση βράχων κατά τη διάνοιξη τούνελ για τη δημιουργία δρόμου προς και από το χωριό του Μαγγανίτη. Είναι μια εξωτική παραλία όπως ορίζει και το όνομα της. Γι’ αυτό ευθύνεται η λευκή άμμος, τα κυανά νερά της και εντυπωσιακοί βράχοι που την περιβάλλουν δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό περιβάλλον! Η παραλία έχει ανάμικτο ψιλό βότσαλο και άμμο και δεν είναι οργανωμένη. Εκτός από την ομορφιά που διαπιστώνεις με την πρώτη ματιά, η παραλία Σεϋχέλλες έχει πολλές υποθαλάσσιες σπηλιές δίπλα της. Σκέτο όνειρο…

Μύρτος – Κεφαλονιά

Πέντε ελληνικές παραλίες με νερά σαν της Καραϊβικής1

Το Ιόνιο Πέλαγος ξαναχτυπά και είναι στα καλύτερά του. Η παραλία Μύρτος έχει ξεχωρίσει ως η καλύτερη και πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς και αναμφισβήτητα είναι στη λίστα με τις ελληνικές παραλίες. Δεν είναι τυχαίο ότι την αποκαλούν «μικρό κομμάτι του ουρανού». Τα ολόλευκα βότσαλα σε συνδυασμό με το μοναδικό γαλάζιο χρώμα της θάλασσας λόγω των ρευμάτων της περιοχής, κάνουν το τοπίο ζωγραφιά. Σαν να είσαι σε ένα μέρος σαν την Καραϊβική. Το τοπίο από ψηλά είναι ανεπανάληπτο. Θα δεις καταπράσινα βράχια που καταλήγουν σε μια αρκετά μεγάλη παραλία με άσπρα βότσαλα. Όταν δε βουτήξεις στα – όχι ζεστά – νερά θα έχεις μόλις ολοκληρώσει μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες στη ζωή σου.

Πηγή: exploringgreece.tv