Περίπου τριάντα είδη αυτοφυών φυτών στην Κεφαλονιά είναι βρώσιμα-Πρώτη συνάντηση το Σάββατο στο Βοτανικό Κήπο

Είναι η περίοδος που τα άγρια χόρτα ή λάχανα έχουν την τιμητική τους στην κουζίνα μας.Η θρεπτική τους αξία είναι υψηλή γι’ αυτό άλλωστε αποτέλεσαν διατροφική λύση σε χαλεπούς καιρούς. Ποια όμως είναι αυτά τα χόρτα; πως και πότε τα συλλέγουμε; ποια είναι για βραστά ποια για την τσιγαρια και ποια για βραστά;
Περίπου τριάντα είδη αυτοφυών φυτών στην Κεφαλονιά είναι βρώσιμα,ξεκινάμε μαθαίνοντας για λίγα είδη που χρησιμοποιούμε κυρίως ως βραστά.
Η πρώτη μας συνάντηση είναι το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στον Βοτανικό Κήπο ,το εργαστήριο θα έχει ένα μικρό θεωρητικό μέρος και έπειτα πρακτικό σε επιλεγμένους αγρούς.
Ενδιάμεσα θα κολατσίσουμε με χόρτα για να μάθουμε την γεύση αυτών που θα μαζέψουμε.
Η ιδέα προέκυψε στον αγρό κατά την συλλογή με την αγαπητή κυρία Χαρίκλεια Παλάτζα που γεμάτη ενθουσιασμό δέχτηκε να μοιραστεί τις γνώσεις της!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου 26710 26595

Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιας