Ήταν γνωστός για το ότι σχεδίαζε τα δικά του συνθεσάιζερ και τις δικές του rhythm machines – Ηταν πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής

Λιτή ήταν η ανακοίνωση των Kraftwerk για τον θάνατο του ενός εκ των δύο ιδρυτών του θρυλικού συγκροτήματος πειραματικής μουσικής: «Ο συνιδρυτής των Kraftwerk και πρωτοπόρος της μουσικής electro Ralf Hütter μας έστειλε τα πολύ θλιβερά νέα ότι ο φίλος και σύντροφός του για πολλές δεκαετίες Florian Schneider πέθανε μετά από έναν σύντομο αγώνα με τον καρκίνο λίγες μόνον ημέρες μετά τα 73α γενέθλιά του».

Ο Schneider δημιούργησε την μπάντα με τον Ralf Hütter, ύστερα από συνάντησή τους στο Ωδείο του Ντίσελντορφ, το 1970. Ήταν γνωστός για το ότι σχεδίαζε τα δικά του συνθεσάιζερ και τις δικές του rhythm machines και είναι ευρέως αποδεκτό ότι ήταν πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής. Ο David Bowie, για τον οποίο οι Kraftwerk ήταν ισχυρή πηγή έμπνευσης, είχε δώσει σε ένα από τα τραγούδια του, στο άλμπουμ «Heroes», τίτλο από το όνομα του Schneider: «V-2 Schneider».

Τα πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν το «Kraftwerk», το 1970, το «Kraftwerk 2», το 1972 και την επόμενη χρονιά, το «Ralf und Florian». Ωστόσο, οι Kraftwerk θεωρούσαν το άλμπουμ τους του 1974 «Autobahn» ως την πραγματική εκκίνηση του φημισμένου καταλόγου τους (σε αυτό το άλμπουμ, οι Schneider και Hütter παγίωσαν τον ήχο των Kraftwerk. Και με αυτό το άλμπουμ κέρδισαν, το 2014, το βραβείο Grammy Lifetime Achievement Award). Τα απίστευτα ζωντανά show τους θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας για τις συναρπαστικές εικόνες τους και την τεχνολογική καινοτομία τους.

Ο Schneider έπαιζε, μεταξύ πολλών άλλων οργάνων, συνθεσάιζερ, vocoder, φλάουτο και σαξόφωνο, αλλά έκανε και φωνητικά στις συνθέσεις της μπάντας.

Εγκατέλειψε το συγκρότημα το 2008, έπειτα από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Στις μνήμες μας, όμως, θα μείνει για πάντα.

Πηγή: ethnos.gr