Το συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ όλους, μιας και έγινε γνωστή η είδηση, πως ένας σκύλος, πέθανε από ένα φυτό, το οποίο έχουμε σχεδόν όλοι μέσα στο σπίτι μας. Όπως αποδείχθηκε, είναι τελικά επικίνδυνο.

Μια επείγουσα προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες σκύλων κάνει μια γυναίκα από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του αγαπημένου της σκύλου από την κατανάλωση ενός δημοφιλούς οικιακού φυτού.

Αυτό είναι το φυτό από το οποίο πέθανε ο σκύλος

Η Κέιτ Βάγκνερ λέει πως το «ατρόμητο και δραστήριο» γαλλικό μπουλντόγκ της, με το όνομα Λίλι, αρρώστησε βαριά αφότου έφαγε μερικά φύλλα από ένας είδος φοίνικα, με την επιστημονική ονομασία Κύκας, ένα κοινό φυτό που μπορεί να είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες για τα ζώα και τους ανθρώπους εάν φαγωθεί.

Σε μια δημοσίευσή της στο Facebook νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Βάγκνερ περιέγραψε την εμπειρία της, λέγοντας πως δεν είχε ιδέα ότι το φυτό που αγόρασε από ένα φυτώριο το περασμένο καλοκαίρι, θα γινόταν ο «χειρότερος εφιάλτης» της. «Έχω δει αυτό το φυτό στα ράφια πολλών καταστημάτων δίπλα σε άλλα αβλαβή οικιακά φυτά με καμία ετικέτα προειδοποίησης» έγραψε.

Θανατηφόρο φυτό για το σπίτι

Ο σκύλος της, ηλικίας περίπου 1,5 έτους, πάλεψε για την ζωή του, με τους κτηνιάτρους να του βάζουν μέχρι και σωληνάκι για την κατανάλωση τροφής ενώ του συνταγογράφησαν και φάρμακα. Τελικά, ο σκύλος της πέθανε στις 16 Μαΐου. «Πολέμησε σκληρά, αγάπησε πολύ αλλά τελικά δεν μπόρεσε να συνεχίσει άλλο την μάχη του. Την αγαπήσαμε τόσο πολύ και της δώσαμε όλη την αγάπη και την φροντίδα που θα μπορούσαμε. Είμαστε πραγματικά καταρρακωμένοι».

Η έκκλησή της για την προστασία των σκύλων άλλων ιδιοκτητών

Τώρα, η Βάγκνερ λέει ότι προσπαθεί να διαδώσει την είδηση ώστε να μην συμβεί το ίδιο σε άλλα κατοικίδια ζώα. «Εάν είστε λάτρης των φυτών εσωτερικού χώρου, ερευνήστε τα φυτά που θέλετε να βάλετε στο σπίτι σας προτού τα αγοράσετε. Ακόμη κι αν νομίζετε ότι ένα οικιακό φυτό βρίσκεται σε ασφαλή τοποθεσία, τα άτακτα κατοικίδια μπορεί να βρεθούν σε μπελάδες» έγραψε.

Σε συνέντευξή της στην New York Post, η γυναίκα είπε ότι θα ήθελε να ενθαρρύνει τα φυτώρια να τοποθετούν επισημάνσεις σχετικά με το πιο φυτά είναι τοξικά. Μάλιστα, ανέφερε ένα εργαλείο στην ιστοσελίδα της ASPCA σχετικά με τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορεί να είναι δηλητηριώδη για τα κατοικίδια ζώα, που αν το γνώριζε εκ των προτέρων, θα «είχε σώσει την ζωή του σκύλου της». «Μακάρι να ήξερα» είπε.

Alright folks, this is going to be a very difficult story to tell, but I feel compelled to share this information. This…

Δημοσιεύτηκε από Kate Wagner στις Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΥπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση τμήματος του δημοτικού οδικού δικτύου των Πουλάτων και άλλων πέντε Κοινοτήτων και Οικισμών του Δήμου Σάμης
Επόμενο άρθρο“Τους ψηφίσατε; Λουστείτε τους…… Μπλοκάρουν και παρεμποδίζουν την λειτουργία του Δήμου”