Πήραν «φωτιά» οι θεωρίες συνωμοσίας: Είχε προβλεφθεί ο κοροναϊός σε μυθιστόρημα του 1981; – Το όπλο «Γουχάν 400»

«Φωτιά» έχουν πάρει τις τελευταίες ώρες οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κοροναϊό, σύμφωνα με τις οποίες ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ, Ντιν Κουντζ, είχε προβλέψει τον ιό πριν από περίπου 40 χρόνια σε ένα από τα βιβλία του και μάλιστα του είχε δώσει το όνομα της Γουχάν, της κινεζικής πόλης από όπου ξεκίνησε ο Covid-19!

Σε απόσπασμα από το βιβλίο του με τίτλο «The Eyes of Darkness» που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, ο Κουντζ έγραψε για έναν ιό, ο οποίος μοιάζει με το νέο κοροναϊό, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πανδημία.

Αυτό που… ιντριγκάρισε τους συνωμοσιολόγους είναι ότι ο ιός ονομάζεται στο μυθιστόρημα «Γουχάν-400» επειδή -σύμφωνα με την πλοκή- αναπτύχθηκε στα εργαστήρια έξω από την πόλη της Γουχάν». Η αναφορά αυτή ήταν αρκετή για να εξάψει τη φαντασία όσων «βλέπουν» θεωρίες και τα σχόλιά τους πέρασαν σε… άλλο επίπεδο. Χρήστες του διαδικτύου υποστήριξαν ότι η πλοκή του βιβλίου μιλά για έναν ιό που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το «τέλειο όπλο» για να εξαλείψει μία πόλη ή μία χώρα.

Το απόσπασμα αναπαρήγαν πολλά διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η New York Post και η Daily Mailωστόσο πολλοί ήταν και εκείνοι που απέρριψαν τις θεωρίες συνωμοσίας, τονίζοντας ότι η μόνη ομοιότητα του ιού στο βιβλίο και του Covid-19 είναι η αναφορά στη Γουχάν. Ανέφεραν επίσης ότι ο ιός στο βιβλίο έχει 100% ποσοστό θανάτων, ενώ με βάση τα τωρινά επιστημονικά δεδομένα ο κοροναϊός έχει ποσοστό θνησιμότητας 2%.

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: Youtube

Πηγή: reader.gr