Ποδηλατόδρομοι στα Ιόνια

Στην χώρα του ποδήλατου, την Ολλανδία, στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς δηλώνουν «φίλοι» του ποδηλάτου και έτοιμοι να προωθήσουν την δημιουργία ποδηλατοδρόμων στα νησιά με πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής.
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης της Λευκάδας έκανε πολλά χιλιόμετρα ποδήλατο για να γνωρίσει καλλίτερα το σύστημα των ποδηλατοδρόμων. Μια ευχάριστη πρόκληση για όλα τα νησιά του Ιονίου να εστιάσουν στο ποδήλατο και τη χρήση του διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.
Ο ποδηλατικός τουρισμός σπάει την εποχικότητα, είναι φθηνότερος από άλλα είδη τουρισμού, ενώ επιτρέπει μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο, τα αξιοθέατα και τη φύση. Το ποδήλατο είναι λύση για να βελτιώσουμε σημαντικά την κατάσταση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στην ευρύτερη εμπορική περιοχή του κέντρου.
Η Περιφερειακή Αρχή κάνει βήματα μπροστά. Εμείς οι πολίτες οφείλουμε να συνδράμουμε. Και επειδή τα ποδήλατα έχουν αλλάξει από τότε που κάναμε μικροί, είναι ευκαιρία με σωστές υποδομές και διάθεση να δημιουργηθούν ποδηλατοδρόμοι και να κάνουμε πράξη αυτό που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε αδύνατο.

Πηγή: imerazante.gr