Το ταξίδι του exploringgreece.tv στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο συνεχίζεται αυτή τη φορά σε μια γειτονιά της Αθήνας. Και πιο συγκεκριμένα στην οικία Κοκοβίκου. Φυσικά ο λόγος για την παλιά και αγαπημένη ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με την Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου. Μια ελληνική ταινία που έχουν δει όλοι δεκάδες φορές και έχει αφήσει ανεξίτηλες μνήμες. Έναν παλιό ρομαντισμό και αέρα της παλιάς Αθήνας. Ένα από τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ταινίας είναι το σπίτι που έγιναν τα γυρίσματα καθώς εκεί διαδραματίστηκαν τα περισσότερα γεγονότα.

Και ποιος δε θυμάται τη χαρακτηριστική σκάλα ή την αυλή του σπιτιού που στην πραγματικότητα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένα σπίτι που υπάρχει ακόμη και σήμερα και είναι στην Πλάκα.

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Αντώνης Κοκοβίκος, διευθυντικό στέλεχος κάποιου υπουργείου, ζούσε επί δέκα και πλέον χρόνια με μια φτωχή και αγράμματη γυναίκα, την Ελένη. Αυταρχικός και σατράπης καθώς ήταν, της συμπεριφερόταν σαν να είναι σκλάβα, αποφεύγοντας να τη γνωρίσει ακόμα και στους φίλους του. Εκείνη υπέμενε αγόγγυστα τα πάνδεινα, φροντίζοντας, αγαπώντας και υπακούοντας τον Αντωνάκη της. Στην κηδεία κάποιου φίλου του, ο Αντώνης υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων να συστήσει την Ελένη στους φίλους του. Οι σύζυγοι των τελευταίων εκτιμούν αμέσως τα προσόντα της Ελένης. Όλοι τώρα πιέζουν τον Αντώνη να παντρευτεί το χρυσό κορίτσι, πράγμα που γίνεται.

Αμέσως μετά το γάμο, ο Αντώνης διαπιστώνει ότι τώρα η Ελένη έχει απαιτήσεις. Δεν είναι πια αυτή που ήταν, πράγμα που τον εξοργίζει πολύ και τον κάνει να επιθυμεί τη διάλυση του γάμου. Η Ελένη ζητάει μεν διαζύγιο αλλά αρνείται να δεχτεί την πλουσιοπάροχη διατροφή που της επιδικάζουν τα δικαστήρια. Μετά από αρκετά χρόνια, οι δύο πρώην σύζυγοι ξανασυναντιούνται στο παλιό τους σπίτι, το οποίο τώρα κατεδαφίζεται προκειμένου να δοθεί αντιπαροχή για ανέγερση πολυκατοικίας. Οι αναμνήσεις τούς κατακλύζουν αναπάντεχα κι αποφασίζουν να δώσουν στη σχέση τους μια δεύτερη ευκαιρία.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε το «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

Το σπίτι που έγιναν όλα τα γυρίσματα της παλιάς ελληνικής ταινίας είναι στην Πλάκα και συγκεκριμένα στην οδό Τριπόδων 32. Η Τριπόδων μάλιστα αποτελεί τον παλαιότερο δρόμο της Αθήνας που διατηρεί το ίδιο όνομα εδώ και 25 αιώνες.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι του «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»1Το σπίτι επιλέχθηκε για τις ανάγκες της ταινίας και εκεί διαδραματίστηκαν οι βασικές σκηνές του έργου, εκτός από τον γάμο, όπου η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού. Ο Αντωνάκης με την Ελενίτσα αντί για ταξίδι του μέλιτος έκαναν τον γύρο της Ακρόπολης και επέστρεψαν στο σπιτικό τους για να ανταλλάξουν κορυφαίες ατάκες. Εκεί ακούστηκαν το «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω» και «σκασμός Αντωνάκη μου». Ήταν το 1965 όταν η αυλή μετατράπηκε σε πλατώ και έσφυζε από ζωή. Το σπίτι χτίστηκε πριν από δύο περίπου αιώνες για να χρησιμοποιηθεί ως στέγη της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης.

Το exploringgreece.tv βρέθηκε στη γειτονιά της Πλάκας και παρουσιάζει πώς είναι το σπίτι σήμερα…

Πώς είναι σήμερα το σπίτι του «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

Σήμερα θυμίζει αμυδρά τις στιγμές από την ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» και σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο αν τύχει να περάσεις από εκεί…

Πηγή: https://exploringgreece.tv/

Προηγούμενο άρθροΚαίτη Κυριακοπούλου: Πέθανε η ισχυρή κυρία της βιομηχανίας
Επόμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη μίλησε για συγκεκριμένη συνάδελφο