«Πόσο πάει το κιλό;»: Η πιο ό,τι να ‘ναι στιγμή της ελληνικής TV (Vid)

Ηαντιφατικότητα του Έλληνα είναι παροιμιώδης. Το πρωί μπορεί να συμμετέχει σε πορεία διαμαρτυρίας για τα Τέμπη και το βράδυ ο ίδιος ενδέχεται να οδηγά με υπερβολική ταχύτητα ή να παραβιάζει σημάνσεις με κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών του. Τα παραδείγματα αμέτρητα.

Για 40 ημέρες δεν έχει κρέας, αλλά την Κυριακή του Πάσχα καταναλώνονται χιλιάδες αμνοερίφια που εν μέσω Μεγαλοβδομάδας έχουν σφαγιαστεί. Θυσία στη χαρά της Ανάστασης του… Αμνού του Θεού. Λίγες ώρες μετά το κατανυκτικό «Χριστός Ανέστη» που συνοδεύεται από όλων των ειδών τις κροτίδες και τα πυροτεχνήματα, ωθώντας τις μανάδες σε νέα σταυροκοπήματα -πιο αληθινά- για την αποφυγή του μοιραίου ή κάποιου σοβαρού τραυματισμού.

Παρεμπιπτόντως, δεν αργούν αυτές οι ξεχωριστές Ημέρες για τον χριστιανισμό. Όσοι πορεύονται με την αγάπη 365×365 τον χρόνο, τις βλέπουν σαν μία πιστοποίηση, μία τόνωση, μία επανεκκίνηση ή λίγο απ’ όλα. Οι υπόλοιποι μακάρι να μπουν στον σωστό δρόμο είτε του Λαζάρου, είτε του Θωμά, είτε… όποτε.

Οι παραπάνω παράγραφοι μπήκαν σαν εισαγωγή, λίγο πριν θυμηθείτε μία από τις πιο δημοφιλείς στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης, όταν δεν υπήρχε καν ο όρος viral.

Το φθινόπωρο του 2003, ο Τέρενς Κουίκ άφησε τα δελτία ειδήσεων και το ραδιόφωνο, εστιάζοντας στην παρουσίαση πρωινής εκπομπής στο Star.

«Κάθε μέρα καλημέρα», ήταν ο τίτλος της, ενώ στο πλευρό του στέκονταν οι Έμυ Λιβανίου και Γιώργος Κουρής.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2003 είχε προβληθεί το πρώτο επεισόδιο, ενώ το 2006 η εκπομπή μεταφέρθηκε μαζί με τον Κουίκ στο Alter.

Με +12.500 δελτία ειδήσεων, +11.000 ρεπορτάζ, +1.000 εκπομπές ως παραγωγός/διευθυντής, εκατοντάδες τηλεοπτικές αποστολές σε +80 κράτη και πολλές αποστολές υψηλού κινδύνου σε εμπόλεμες ζώνες, ο τρόπος που χειρίστηκε το παρακάτω θέμα ήταν ερασιτεχνικός.

Αναφερόμαστε στο περιβόητο video με τον Κουίκ που χαϊδεύει κατσικάκια, προτού γίνει υπέρμετρα κυνικός πιο γρήγορα κι από το… όνομά του.

Δείτε το:

Δηλαδή αρχικά δείχνει την αγάπη (;) του για τα ζωάκια και σε κλάσματα δευτερολέπτου ξαναγίνεται… επαγγελματίας, ρωτώντας: «Αυτό πόσο πάει το κιλο;»

Ok, υπάρχει και η πιο ανάλαφρη πλευρά του νομίσματος. Πραγματικά το video προκαλεί γέλιο. Πίσω από αυτήν την αντίφαση-ρεκόρ, υπάρχει ο Έλληνας που κουνάει το δάχτυλο και με την πρώτη ευκαιρία υποπίπτει ο ίδιος σε παράβαση ή λάθος. Πολλοί είμαστε σαν τον Τέρενς Κουίκ, αλλά δεν το ξέρουμε ή δεν το παραδεχόμαστε.

Η διαφορά είναι πως εκείνος απευθυνόταν σε εκατοντάδες ή χιλιάδες τηλεθεατές. Δηλαδή εκτέθηκε και φάνηκε 100% ψεύτικος. Πρωταγωνίστησε στο πιο… ό,τι-να-ναι πλάνο της εγχώριας TV. Ή, τέλος πάντων, σε ένα εξ αυτών που βρίσκονται σε περίοπτη θέση.

Όταν έγινε το σχετικό ρεπορτάζ, ο Κουίκ μετρούσε ήδη σχεδόν 40 χρόνια στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Μεταξύ άλλων, το 1975, στο Πρώτο Πρόγραμμα επί Μάνου Χατζηδάκι, έκανε την πρώτη «ζωντανή» πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στην ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου.

Έναν χρόνο αργότερα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον κάλεσε στο γραφείο του και του ανέθεσε την ίδρυση της ΕΡΤ3, δηλαδή του πρώτου περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κουίκ ήταν ο εκλεκτός του τότε πρωθυπουργού για να τον «καλύπτει» ως πολιτικός και διπλωματικός ρεπόρτερ, σε όλες τις δράσεις του εντός και εκτός Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, ήταν ο βασικός παρουσιαστής ειδήσεων της ΕΡΤ από τον φθινόπωρο του 1974 μέχρι τις 31 Αυγούστου 1989, όταν και υπέβαλε την παραίτησή του.

Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ANT1, διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων για τρια χρόνια, υπήρξε επί μια δεκαετία ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου, ενώ θήτευσε και ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του καναλιού.

Παρατέθηκαν μερικές ενδεικτικές πληροφορίες από ένα εκ των πιο πλουσίων βιογραφικών της εγχώριας δημοσιογραφίας. Όχι τυχαία. Αυτό που πρέπει να καταδειχθεί είναι ότι και ο πιο έμπειρος στον τομέα του, κάποια στιγμή θα υποπέσει σε ένα σοβαρό επικοινωνιακό λάθος. Ενδεχομένως και σε δεύτερο και σε τρίτο. Το θέμα είναι να μην γίνονται με το… κιλό.

πηγή: menshouse.gr