Αρχική Life Style Πυρετός… προετοιμασίας για τα τραπεζάκια έξω – Με τη μεζούρα στο χέρι...

Πυρετός… προετοιμασίας για τα τραπεζάκια έξω – Με τη μεζούρα στο χέρι οι ιδιοκτήτες (pics)

Με τη… μεζούρα στο ένα χέρι και τα καθαριστικά στο άλλο, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι προσπαθούν να προσαρμόσουν τα μαγαζιά στην νέα πραγματικότητα η οποία αρχίζει τη Δευτέρα.

Σε όλο το κέντρο της Αθήνας όπως καταγράφεται στο φωτορεπορτάζ του Reader.gr, εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα και αναδιατάσσουν τους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις.

Ωστόσο, αποδεικνύεται δύσκολο… παζλ, καθώς η έκταση έξω από τα περισσότερα καταστήματα είναι περιορισμένη και η «εξάπλωση» θα δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες στη Μητροπόλεως, στο Μοναστηράκι, στο Μεταξουργείο, στην Αγίας Ειρήνης και στην Αποστόλου Παύλου στο Θησείο.

«Το θεμα δεν είναι που θα βάλουμε τα τραπέζια, αλλά αν θα έρθει ο κόσμος», αναφέρει ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην πλατεία Μοναστηρακίου, σημειώνοντας ότι φέτος η κίνηση θα είναι ελάχιστη σε σχέση με πέρσι, αφού όπως λέει «δεν υπάρχει καθόλου τουρισμός».

Άλλος ιδιοκτήτης στο Θησείο τονίζει ότι θα ξεκινήσει την Δευτέρα με 30% λιγότερα τραπέζια και με το βασικό προσωπικό, δηλαδή ότι θα αναγκαστεί να κάνει περικοπές.

Χαρακτηρίζει θετική την μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα του κλάδου, ωστόσο αναφέρει ότι οι πρώτες ύλες λόγω την πανδημίας είναι κατά 20 έως 30% ακριβότερες, επομένως θα έπρεπε να ληφθούν πιο πολλά μέτρα για μην «μεταφερθεί» το κόστος στον καταναλωτή.

Τέλος, υποστηρίζει όπως όλοι άλλωστε, ότι τα μισθολογικά επιδόματα που δίδονται στους εργαζόμενους, έπρεπε να δοθούν για μείωση του κόστους των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Συλλογή φωτογραφιών 1 5

Πυρετός… προετοιμασίας για τα τραπεζάκια έξω – Με τη μεζούρα στο χέρι οι ιδιοκτήτες (pics)  - Media Gallery
Πυρετός… προετοιμασίας για τα τραπεζάκια έξω – Με τη μεζούρα στο χέρι οι ιδιοκτήτες (pics) – Media Gallery