Η Βαγγελιώ Αντύπα ή αλλιώς «Τσοπάνα της Κεφαλονιάς» όπως συστήνεται και ο γιος της Γιώργος Γιακουμάτος
Τα τυριά της Βαγγελιώς τα γνωρίζω χρόνια τώρα μιας και μου στέλνει πολύ συχνά η Τασία με άλλα κεφαλλονίτικα καλούδια.
Στο τυροκομείο Γιακουμάτος,στον δρόμο για το Ληξούρι,παράγουν εκλεκτά τυριά με δικό τους γάλα από το κοπάδι τους.
Γι αυτό η πικάντικη «φέτα» αυτό το υπέροχο βαρελίσιο τυρι Κεφαλονιάς,η ώριμη γραβιέρα ,το κεφαλοτύρι ,η ημιαποξαραμένη πικάντικη επιτραπέζια μυζήθρα,η αλοιφωτή Πρέντζα Κεφαλονιάς(μίξη τυριών με κρεμώδη υφή) ,η ξερή μυζήθρα για μακαρονάδες ,είναι γεύσεις που πρέπει να αναζητήσεις.
Ο Γιώργος Γιακουμάτος ,νεαρός στην ηλικία όμως έμπειρος τυροκόμος αφού μια ζωή βλέπει όλη την οικογένεια να φτιάχνει τυριά,μετά τις σπουδές τυροκομίας ανέλαβε την επιχείρηση και συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Αν πάτε Κεφαλονιά το καλοκαίρι αναζητήστε τα υπέροχα τυριά τους.
Βαγγελιώ και Γιώργο σας ευχαριστούμε