Σοκ! Μέλη αρουραίου βρέθηκαν σε ψωμί τοστ, ανακαλούνται 100.000 συσκευασίες

Η εταιρεία παραδέχτηκε στα ΜΜΕ ότι τα μέλη του «μικρού ζώου» που εντοπίστηκαν σε δύο πακέτα ψωμιού τόστ ανήκουν σε αρουραίο

Σοκαρισμένη η παγκόσμια διατροφική κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις με το νέο σκάνδαλο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αναφέρει πως σε ορισμένες συσκευασίες ψωμί τοστ, γνωστής κινεζικής εταιρείας, βρέθηκαν μέλη αρουραίου.

Μάλιστα, ο μεγάλος ιαπωνικός προμηθευτής τροφίμων αναγκάστηκε να ανακαλέσει περισσότερες από 100.000 συσκευασίες της δημοφιλούς μάρκας λευκού ψωμιού σε φέτες.

Το νέο σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σκάνδαλα ασφάλειας τροφίμων που μαστίζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η οποία έχει μακροχρόνια φήμη για την αξιοπιστία των εξαγωγών τροφίμων της.

Σε δήλωσή της την Τετάρτη, η Pasco Shikishima Corporation είπε ότι διερευνά πώς μέλη ενός «μικρού ζώου» εντοπίστηκαν σε δύο πακέτα ψωμιού σε φέτες, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει αρρωστήσει μέχρι στιγμής μετά την κατανάλωση του προϊόντος.

Αργότερα η εταιρεία επιβεβαίωσε στο CNN ότι τα λείψανα ανήκαν σε έναν αρουραίο.

Συγκεκριμένα, τα λείψανα βρέθηκαν σε μια παρτίδα λευκού ψωμιού «chojuku» – ή ψωμιού που έχει υποστεί ζύμωση, γνωστό για την εξαιρετικά λαστιχωτή υφή του – που κατασκευάζεται από ένα εργοστάσιο που εδρεύει στο δυτικό νομό του Τόκιο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ψωμί του τοστ
Βρέθηκαν μέλη αρουραίου στο ψωμί του τοστ «chojuku»

«Θα ανακαλέσουμε τα παρακάτω προϊόντα που παρήχθησαν στην ίδια γραμμή εργοστασίου και θα σταματήσουμε την εν λόγω γραμμή στο μεταξύ για να προσδιορίσουμε την αιτία και να εφαρμόσουμε αντίμετρα», ανέφερε στην ανακοίνωση της η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ανάκληση αφορά περίπου 104.000 πακέτα.

«Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για την εξαιρετική επιλογή των προϊόντων μας», ανέφερε επίσης.

Το προϊόν που ανακαλείται δεν πωλείται στο εξωτερικό, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNN.

Αντιδράσεις για γέλια και για… κλάματα

Η ανάκληση του δημοφιλούς ψωμιού του τοστ προκάλεσε σωρεία σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από καταναλωτές που σοκαρίστηκαν με την είδηση.

Μία διαφήμιση διάρκειας 15 δευτερολέπτων, που κυκλοφόρησε πριν από μήνες, παρουσιάζει μια οικογένεια που δηλώνει με ενθουσιασμό την αγάπη της για το καλό τοστ ως πρωινό, συνοδευόμενη από μια φωνή που λέει: «Δεν βάζουμε τίποτα περιττό σε αυτό».

«Λατρεύω το ψωμί chojuku. Είναι ασφαλές και δεν περιέχει περιττά συστατικά. Το χρησιμοποιώ επίσης για τις βρεφικές τροφές του παιδιού μου», έγραψε ένα άλλο άτομο στο X.

«Στοιχηματίζω ότι έχει καλή γεύση και για μικρά ζώα», είπε ο χρήστης.

πηγή: proson.gr