Η ηθοποιός Σάνεν Ντόχερτι διαγνώστηκε ξανά πέρσι με καρκίνο του μαστού στο τέταρτο στάδιο, ο οποίος έχει κάνει μετάσταση και στην σπονδυλική της στήλη.

Προσωρινά, η ηθοποιός είχε στο παρελθόν καταφέρει να ξεπεράσει την ασθένεια.

Η Ντόχερτι, με αφορμή την σφοδρότητα της πάθησής της, αποκάλυψε τις προθέσεις της για το γύρισμα αποχαιρετιστήριων βίντεο, τα οποία θα απευθύνει στην οικογένειά της και θα συνοδεύσει με χειρόγραφες επιστολές.

Παρόλα αυτά, η Ντόχερτι σχολίασε ότι αναμένει να ζήσει για ακόμη δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

Μιλώντας στο περιοδικό Elle, η ηθοποιός είπε ότι υπάρχουν ακόμη πράγματα που θέλει να πει στην μητέρα της και ότι θέλει ο σύζυγός της, Κερτ Ισβαριένκο, να γνωρίζει το πόσο σημαντικός είναι για την ίδια.

«Όταν θα έρθει η ώρα να το κάνω, θα είναι κάτι το τελεσίδικο. Θα είναι σαν να βάζω την υπογραφή μου για τελευταία φορά, και τώρα δεν είναι η στιγμή για να το κάνω», είπε.

«Νιώθω πάρα πολύ υγιής. Είναι δύσκολο να βάλεις τέλος στις υποθέσεις σου όταν αισθάνεσαι ότι θα ζήσεις για δέκα ή δεκαπέντε ακόμη χρόνια».

Η Ντόχερτι πήρε τα άσχημα νέα τον Φεβρουάριο του 2019.

Περίπου δύο χρόνια πριν και έπειτα από χειρουργεία, χημειοθεραπείες και θεραπεία με ακτινοβολίες, η Ντόχερτι είχε καθαρίσει από την ασθένεια.

Δυστυχώς, ο καρκίνος έκανε στην συνέχεια μετάσταση στους λεμφαδένες και την σπονδυλική της στήλη, ενώ της έχουν πει ότι ενδέχεται να επεκταθεί στον εγκέφαλο, τους πνεύμονες και το συκώτι της.

Αυτή την στιγμή, η Ντόχερτι ακολουθεί συγκεκριμένη θεραπεία για τον περιορισμό της μετάστασης, και είναι εν μέρει αισιόδοξη, καθώς ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού πλέον δεν αποτελεί για τoυς ασθενείς άμεση καταδίκη σε θάνατο.

Πολλοί από τους νοσούντες, πράγματι, καταφέρνουν να ζήσουν με την κατάλληλη θεραπεία έως και δέκα χρόνια έπειτα από την διάγνωσή τους.

ΠΗΓΗ: MIRROR