Ένα σπάνιο σαρκοβόρο ψάρι μεγάλου βάθους ξεβράστηκε σε μια παραλία στην περιοχή Λαγκούνα Μπιτς στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, λίγες στιγμές μετά από έναν σεισμό.

Το αλλόκοτο πλάσμα του βυθού, αναγνωρίστηκε ως ένας αλεπίσαυρος (Alepisaurus ferox), με το βίντεο να ανεβαίνει στο Facebook την περασμένη βδομάδα, στην σελίδα ενός τουριστικού πρακτορείου που διοργανώνει θαλάσσιες εκδρομές. Τα ψάρια του συγκεκριμένου είδους είναι σαρκοβόρα με μακρύ και ψηλό ραχιαίο πτερύγιο, που ζουν στη «ζώνη του λυκόφωτος» των ωκεανών, σε βάθη από 200 έως 1.830 μέτρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τοι αλεπίσαυροι μπορούν να φτάσουν τα 2,15 μέτρα σε μήκος και τα 9 κιλά σε βάρος. Συχνά αποκαλείται ψάρι-κανίβαλος, γιατί πολλά έχουν πιαστεί έχοντας καταβροχθίσει άλλους αλεπίσαυρους. Ζούν στα βαθιά νερά του δυτικού και ανατολικού Ειρηνικού Ωκεανού, αλλά και στον ανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Σινική Θάλασσα.

Τα μεγάλα και πολύ αιχμηρά δόντια των συγκεκριμένων ψαριών έχουν διττή λειτουργία.Αφενός να τέμνουν άλλους οργανισμούς πολύ μεγάλους για να καταναλωθούν ολόκληροι και αφετέρου να κόβουν του μύες του κορμού των θηραμάτων για να σταματήσουν να αντιμάχονται.

Πρόκειται για ερμαφρόδιτα ψάρια, κάτι που σημαίνει ότι ταυτόχρονα φέρουν και αρσενικό και θηλυκό αναπαραγωγικό σύστημα.

 

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο, το ψάρι ξεβράστηκε στην αμμουδιά έπειτα από μια ανεπιβεβαίωτη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη νότια Καλιφόρνια στις 15 Νοέμβρη, με τους ντόπιους να την χαρακτηρίζουν ως «υπερηχητική έκρηξη». Οι άνθρωποι που βρήκαν το ψάρι το γύρισαν με ασφάλεια ξανά στο νερό.

Το βίντεο με το αλλόκοτο ψάρι ανέβηκε στα social media και έγινε viral, με τους χρήστες να δηλώνουν τρομοκρατημένοι από την ανατριχιαστική όψη του.

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: 65χρονος οδηγός πνίγηκε όταν προσπάθησε να διασχίσει ορμητικό ρέμα
Επόμενο άρθροΤσατραφύλλιας: Έντονα φαινόμενα στην Κεφαλονιά τις επόμενες μέρες – Φόβοι για πλημμύρες