Ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομία διαμοιρασμού Bnb Guest παρουσιάστηκαν σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την εταιρεία Smart Press.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις δύο πιο δημοφιλείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τις καταχωρήσεις βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων -Airbnb και Homeaway- με βάση την επεξεργασία που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία αναλύσεων AirDna .

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στο ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη, στην ιστοσελίδα newmoney.gr, όσον αφορά στις top περιοχές, όπως προκύπτει από την παρουσία των Airbnb και Homeaway στη χώρα μας για την Airbnb και στις δύο πλατφόρμες το top 3 απαρτίζουν στην πρώτη θέση η Κρήτη και ακολουθούν Αθήνα και Κέρκυρα, ενώ Σαντορίνη, Μύκονος, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Πάρος, Κασσάνδρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Λευκάδα βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα ανάλογα με την πλατφόρμα.

Σε γενικές γραμμές πάντως παρατηρούνται πιέσεις στα έσοδα ιδιοκτητών, με πτώση τόσο στις πληρότητες του έτους όσο και στις τιμές ανά διανυκτέρευση, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των καταχωρήσεων των ιδιοκτησιών για βραχυχρόνιες μισθώσεις στη χώρα μας εξακολουθεί να κινείται ανοδικά. Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν το 2018 και η σύγκριση γίνεται με το 2017.

Αναδημοσίευση από www.ermisnews.gr

Προηγούμενο άρθροΑγκώνας, το χωριό με την πανέμορφη θέα στην Κεφαλονιά
Επόμενο άρθροΤα Πουλατα ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΤΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ