Στο Ιόνιο πλέει το σκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς χωρίς να έχει καταχωρήσει λιμάνι προορισμού (live η ρότα του)

Στο Ιόνιο πλέει το αξίας 600 εκατ. δολαρίων σκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς, καθώς το Solaris αποχώρησε από το λιμάνι της Βαρκελώνης όπου είχε καταπλεύσει για εργασίες, λίγα 24ωρα πριν η Βρετανία ανακοινώσει ότι «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου δισεκατομμυριούχου.

Τα στοιχεία της MarineTraffic δείχνουν ότι το 140μετρο σκάφος έφυγε από τη Βαρκελώνη και πλέει στη Μεσόγειο, χωρίς έναν συγκεκριμένο προορισμό.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, βρίσκεται στο Ιόνιο, μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Αξιωματούχοι του λιμενικού που μίλησαν στη Wall Street Journal είπαν ότι έχουν γνώση των κινήσεων τους σκάφους, αλλά δεν έχουν εντολές ή σχέδια να αναλάβουν κάποια δράση. Και πρόσθεσαν ότι το Solaris δεν έχει καταχωρήσει προορισμό στο σύστημα εντοπισμού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολυτελή σκάφη του Ρομάν Αμπράμοβιτς πολύ συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί της Ζακύνθου.

Φιλοξενώντας είτε τον ίδιο, είτε προσκεκλημένους του, απολαμβάνουν τις ακτές του νησιού.

Δείτε εδώ που κινείται το πολυτελέστατο «παλάτι» του Αμπράμοβιτς.

Το SOLARIS έχει δυνατότητες παγοθραυστικού. Αυτός ο «Γολιάθ» των θαλασσών διαθέτει σύστημα εντοπισμού πυραύλων, αλεξίσφαιρα παράθυρα και θωρακισμένη προστασία. Σαν το Eclipse, διαθέτει μέχρι και σύστημα anti-paparazzi, το οποίο χρησιμοποιεί λέιζερ για να εντοπίζει τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και να εμποδίζει τις λήψεις τους, αφού τα υπέρυθρα φώτα του το «κρύβουν» από τους αδιάκριτους φακούς. Σε αυτά τα συστήματα ασφαλείας έρχεται να προστεθεί και το anti-drone, που εντοπίζει «εισβολείς» έως και 20 χιλιόμετρα μακριά και δίνει τις συντεταγμένες τόσο του drone όσο και του πιλότου του.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα: moneyreview.gr

Πηγή: imerazante.gr