Συγκινεί η Κατερίνα Καινούργιου: “Με έπεισε ο γιατρός μου να μιλήσω δημόσια γι’ αυτό, ήταν επώδυνη διαδικασία”

Η Κατερίνα Καινούργιου παρουσίασε την απόφασή της για την κατάψυξη των ωαρίων της σε ένα ιατρικό συνέδριο, παροτρύνοντας τις γυναίκες να λάβουν προληπτικά μέτρα για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχούς τεκνοποίησης στο μέλλον.

Η παρουσιάστρια του Alpha, γνωστή για την αποφασιστικότητά της, μίλησε ξεκάθαρα για την απόφασή της να καταψύξει το γενετικό της υλικό για μελλοντική χρήση. Εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει μητέρα «όταν βρει τον κατάλληλο σύντροφο», όπως ανέφερε με αποφασιστικότητα.

Τα όσα ανέφερε η παρουσιάστρια:

«Θέλω να σας πω με ειλικρίνεια ότι ήταν μια διαδικασία επίπονη. Όχι σωματικά, γιατί φυσικά είναι κάποιες ορμόνες που θα πάρετε με ενεσούλες. Αλλά ήταν επώδυνη ψυχολογικά. Ο,τι και να’ ναι είναι ορμόνες στον οργανισμό μας. Παρ’ όλα αυτά έχω κάνει ένα τεράστιο δώρο στον εαυτό μου. Έχω καταφέρει και έχω καταψύξει με δυσκολία -γιατί πάλι ήμουν μεγάλη- κάποια ωάρια. Αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι το εξής: Σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης η κατάψυξη ωαρίων και η ΑΜΗ γίνεται από τα 18 χρόνια», ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου.

Στην Επιστημονική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (15.06.2024), αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας με θέμα «Υπογεννητικότητα – Υπογονιμότητα: Ανησυχίες – Προβληματισμοί – Πρόληψη – Πρόταση: Μαζικός έλεγχος ΑΜΗ», η γνωστή παρουσιάστρια μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία. Εκείνη την ημέρα, αποκάλυψε πώς ο γιατρός της την παρότρυνε να ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να αναζητήσουν την κατάψυξη των ωαρίων τους. Το μήνυμά της εστιαζόταν στη σημασία της πρόληψης και της διατήρησης της αναπαραγωγικής ικανότητας, παρά την φυσιολογική γήρανση των ωαρίων με την πάροδο του χρόνου, προκειμένου να μην αποκλειστούν από το δικαίωμα της μητρότητας.

«Με έπεισε ο γιατρός μου ο Κωνσταντίνος Πάντος να μιλήσω δημόσια γι’ αυτό. Επειδή έχω μεγάλη επιρροή λόγω της δουλειάς μου στις γυναίκες για να καταλάβουν και οι κοπέλες πόσο σημαντικό είναι οι γυναίκες να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Γι’ αυτό και το έκανα και το μοιράστηκα με το κοινό», ανέφερε προσθέτοντας ότι η κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού θα πρέπει να επιχορηγθεί από το κράτος.

«Η κατάψυξη ωαρίων είναι κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει να επιχορηγηθεί από το κράτος. Ακόμη και στην κρυοσυντήρηση», σημείωσε η ίδια.

συνέχεια στο enimerotiko.gr