Τα 2 σnμάδια όταν περπατάτε που δείχνουν ότι η καρδıά σας κıνδυνεύει

Παγκοσμίως, οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου, υπεύθυνη για σχεδόν 18 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.

Αυτό περιλαμβάνει καταστάσεις που επηρεάζουν την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, όπως εγκεφαλικά επεισόδια, στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια.

Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να μπορείτε να εντοπίσετε τα προειδοποιητικά σημάδια πριν είναι πολύ αργά. Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα, όπως ο πόνος στο στήθος. Άλλα όμως είναι λιγότερο γνωστά και λιγότερο προφανή.

 

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν στα πιο απίθανα μέρη – συμπεριλαμβανομένων των ποδιών. Υπάρχουν δύο προειδοποιητικά σημάδια καρδιαγγειακής νόσου που μπορεί να εμφανιστούν στα πόδια και να γίνουν ακόμη πιο εμφανή όταν περπατάτε.

Τα 2 σημάδια καρδιαγγειακής νόσου που μπορεί να εμφανιστούν όταν περπατάτε

  1. Πόνος στα πόδια
  2. Πρήξιμο στα πόδια

1. Πόνος στα πόδια

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς (BHF) αναφέρει τον πόνο στα πόδια ως ένα από τα βασικά σημάδια της καρδιακής νόσου.

«Εάν αισθάνεστε ένα πιάσιμο, κράμπες στις γάμπες σας όταν περπατάτε, ίσως αξίζει να δείτε το γιατρό σας, καθώς αυτό μπορεί είναι δείκτης PAD (περιφερική αρτηριακή νόσος). Είναι πιο συχνό σε καπνιστές και άτομα με διαβήτη», εξήγησε ο David Newby, καθηγητής καρδιολογίας στο BHF Centre of Research Excellence στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

 

Εάν το αντιμετωπίσετε αυτό, θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας, λέει το BHF και υποστηρίζεται από πληροφορίες που παρέχονται από το Harvard Health στις ΗΠΑ.

«Αν παρατηρήσετε μια οδυνηρή αίσθηση κράμπας στη γάμπα σας όταν περπατάτε, μπορεί να κατηγορήσετε μια άρθρωση στο γόνατο ή να την αγνοήσετε ως σημάδι γήρανσης. Αλλά αυτό το σύμπτωμα μπορεί να σηματοδοτεί μια πιο σοβαρή κατάσταση, γνωστή ως περιφερική αρτηριακή νόσο», αναφέρει ο καθηγητής και συμπληρώνει:

«Η περιφερική αρτηριακή νόσος εμφανίζεται όταν οι λιπώδεις εναποθέσεις φράζουν τις αρτηρίες έξω από την καρδιά (συνήθως στα πόδια) και μειώνουν την παροχή αίματος σε αυτό το μέρος του σώματος. Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι ο πόνος στα πόδια που εμφανίζεται με την άσκηση, που ονομάζεται διαλείπουσα χωλότητα».

 

 

2. Πρήξιμο στα πόδια

Το NHS αναφέρει ότι το πρήξιμο των ποδιών είναι ένα από τα πιο κοινά σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας. Ιατρικά, αυτό είναι γνωστό ως οίδημα και μπορεί επίσης να εμφανιστεί στους αστραγάλους.

«Μπορεί να είναι καλύτερα το πρωί και να επιδεινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα», λέει ο οργανισμός υγείας.

Η Mayo Clinic στις ΗΠΑ προσθέτει: «Η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια κάνει τον ένα ή και τους δύο κάτω θαλάμους της καρδιάς να σταματήσουν να αντλούν αίμα καλά. Ως αποτέλεσμα, το αίμα μπορεί να επανέλθει στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια, προκαλώντας οίδημα». Μπορεί επίσης να εμφανίσετε πρήξιμο στην κοιλιά σας ως αποτέλεσμα καρδιακής ανεπάρκειας.

πηγή: tilestwra.com