Τα 4 μαγειρικά σκεύη που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πλυντήριο πιάτων

Γνωρίζατε πως δεν μπορούμε να πλύνουμε τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων;

Όσο πρακτικό και γρήγορο κι αν είναι το πλυντήριο πιάτων ορισμένα σκεύη καλό είναι να πλένονται στο χέρι, με παγωμένο ή και χλιαρό νερό.

Με το βίντεο που ανακαλύψαμε στα social media και συγκεκριμένα στο προφίλ της Γεωργίας Κωνσταντινίδη, όπου δημοσιεύσει διάφορα χρήσιμα καθαριστικά tips, διαπιστώσαμε πως τόσα χρόνια πλένουμε τα σκεύη της κουζίνας στο πλυντήριο πιάτων ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε.

Πρόκειται για το καπάκι της χύτρας, τη ξύλινη κουτάλα, τα πλαστικά μπολ αλλά και τα αντικολλητικά σκεύη.

Όπως αναφέρει η ίδια σε σχόλια στο σχετικό της post, το καπάκι της χύτρας άπαξ και μπει στο πλυντήριο πιάτων είναι πολύ πιθανό να χαλάσει και συγκεκριμένα, η υψηλή θερμοκρασία της πλύσης μπορεί να καταστρέψει τις βαλβίδες αλλά και να φθείρει το λάστιχο.

Τα σκεύη που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πλυντήριο πιάτων

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην «σφραγίζει» σωστά στο σκεύος. Επίσης, το χερούλι θα χαλάσει και πολύ πιθανό να ξεφλουδίσει με τον καιρό.

Όσο για τα αντικολλητικά τηγάνια, ισχύει το ίδιο ακριβώς καθώς και εδώ καθώς η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει την επένδυσή τους με αποτέλεσμα τα φαγητά να κολλάνε στην επιφάνεια.

Η κουτάλα από την άλλη καθώς είναι ξύλινη μπορεί να αναπτύξει μικρόβια και τέλος, τα πλαστικά μπολ στις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να απελευθερώσουν ουσίες βλαβερές για τον άνθρωπο, όπως και όλα τα πλαστικά.

Ωστόσο είναι καλύτερο να κοιτάξετε τις οδηγίες πλύσης καθώς υπάρχουν και πλαστικά που επιτρέπουν την πλύση στο πλυντήριο πιάτων.