Τα 8 «απαγορευμένα» φυτά για το σπίτι, σύμφωνα με το Φένγκ Σούι -Φέρνουν κακή ενέργεια και ατυχία στα οικονομικά

Αν θέλουμε να δώσουμε μια αίσθηση αναζωογόνησης στο εσωτερικό του σπιτιού μας ένας καλός τρόπος είναι να προσθέσουμε φυτά στη διακόσμηση.

Τα πλούσια, πράσινα φυτά συχνά θεωρούνται σύμβολα ζωής και προάγγελοί καλής τύχης σε πολλές κουλτούρες, ωστόσο υπάρχουν και κάποια που όσο όμορφα και αν είναι δεν έχουν… καλή φήμη.

Η ιδέα αυτή προέρχεται από πολιτιστικές πεποιθήσεις που βασίζονται σε
δεισιδαιμονίες και δεν καλύπτονται από επιστημονικά στοιχεία, ωστόσο υπάρχει ένα ιστορικό πλαίσιο πίσω από αυτές τις δεισιδαιμονίες και σύμφωνα με το Φενγκ Σούι τα παρακάτω επτά φυτά είναι υπεύθυνα για την κακή ενέργεια που έχει το σπίτι μας.

Μπονσάι

Παρόλο που τα δέντρα μπονσάι είναι πολύ όμορφα ορισμένοι πολιτισμοί πιστεύουν πως αν τοποθετήσουμε ένα δέντρο στο σπίτι μας θα διαταράξει τη φυσική ροή της ενέργειας και επομένως συνδέεται με τον κίνδυνο της κακής τύχης. Ωστόσο για να μετριαστεί αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε τα δέντρα μπονσάι σε πιο κρυφά σημεία του σπιτιού και όχι σε κεντρικά όπως για παράδειγμα το σαλόνι, επιτρέποντας έτσι στην ενέργεια να ρέει ελεύθερα.

Κάκτος

Οι κάκτοι, με τα αιχμηρά αγκάθια και την έρημο προέλευση τους, έχουν συνδεθεί με αρνητική ενέργεια σε ορισμένους πολιτισμούς. Πιστεύεται ότι τα αγκάθια των κάκτων μπορούν να λειτουργήσουν ως απορροφητές ενέργειας, διαταράσσοντας την αρμονία στον χώρο διαβίωσής σας. Για να αντικρούσετε αυτήν την πεποίθηση, σκεφτείτε να τοποθετήσετε τους κάκτους σας σε απομονωμένα μέρη του σπιτιού όπου η ροή ενέργειας δεν είναι τόσο ζωτικής σημασίας.

Φωτογραφία/Shutterstock

Ficus benjamin

Ο φίκος είναι σίγουρα μια όμορφη προσθήκη για τη διακόσμηση του σπιτιού μας, ωστόσο, σύμφωνα με πολλές λαογραφίες, μπορεί να φέρει ατυχία στα οικονομικά μας. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να τοποθετείτε το φυτό σε καλά φωτισμένους χώρους με συνεπή φροντίδα για να «διαλύσετε» κάθε πιθανή αρνητική ενέργεια.

Βαμβάκι

Το βαμβάκι συνδέεται συχνά με κακή τύχη λόγω της ιστορίας με τις γεωργικές πρακτικές, ωστόσο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι αν το τοποθετήσουμε σε έναν εσωτερικό χώρο ο οποίος δεν είναι κεντρικός τότε θα λειτουργήσει ως σύμβολο ευλάβειας.

Οξυφοίνικας 

Πολλοί πιστεύουν πως ο οξυφοίνικας μπορεί να μεταφέρει αρνητική ενέργεια. Για να αντιμετωπίσετε αυτήν την πεποίθηση, κρατήστε το δέντρο σας σε έναν καλά φωτισμένο και καλά αεριζόμενο χώρο, επιτρέποντας καλύτερη ροή ενέργειας.

Φωτογραφία/Shutterstock

Φοίνικας μπαμπού

Ο φοίνικας από μπαμπού, παρά την ελκυστική του εμφάνιση, πιστεύεται ότι προσελκύει αρνητική ενέργεια όταν τοποθετείται σε ορισμένες περιοχές του σπιτιού. Σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, είναι καλύτερο να αποφύγετε βάλετε μπαμπού στην κρεβατοκάμαρα, καθώς μπορεί να διαταράξει τον ύπνο και να προκαλέσει δυσαρμονία. Αντίθετα, σκεφτείτε να τοποθετήσετε το μπαμπού στο σαλόνι ή στο χώρο εργασίας σας.

Φωτογραφία/Shutterstock

Πικροδάφνη

Η πικροδάφνη, με τα ζωηρά άνθη και τα αειθαλή φύλλα της, μπορεί να είναι μια… τοξική ομορφιά. Αυτό το φυτό είναι γνωστό ότι συνδέεται με κακή τύχη σε ορισμένους πολιτισμούς λόγω της αρνητικής φύσης του.

Φωτογραφία/Shutterstock

Είναι απαραίτητο να χειρίζεστε τη πικροδάφνη με προσοχή και να την κρατάτε μακριά από παιδιά και κατοικίδια.

πηγή: bovary.gr