Τα πέντε φυτά εσωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν το σπίτι και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα

Η ζήτηση για φυτά εσωτερικού χώρου έχει αυξηθεί περισσότερο από 130% από το 2019, σύμφωνα με τον Βρετανικό πολυκατάστημα Tesco, όπως αναφέρεται στο Independent.

Η αύξηση ζήτησης για τα φυτά φαίνεται πως ξεκίνησε από το lockdown και έπειτα, καθώς οι άνθρωποι ήθελαν -και θέλουν να φέρουν τη φύση στον χώρο τους.

Όπως αναφέρει η φιλανθρωπική οργάνωση ψυχικής υγείας Mind, η φύση φτιάχνει τη διάθεση, μειώνει τα επίπεδα άγχους και θυμού και επομένως ναι, τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας οικονομικός και εύκολος τρόπος για να ομορφύνετε τον χώρο σας αλλά και να εκμεταλλευτείτε τις καλές ιδιότητές τους, οι οποίες είναι μεταξύ άλλων και το να φιλτράρουν τον αέρα και να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.

Από την άλλη, αφού πια έχουμε βγει από το lockdown και η επιστροφή στην κανονικότητα και τις υποχρεώσεις μας κρατά μακριά από το σπίτι για ώρες, η καλύτερη λύση είναι να βρούμε φυτά τα οποία, ναι μεν ομορφαίνουν τον χώρο και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα αλλά από την άλλη δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση.

Αν λοιπόν θέλετε φυτά στο σπίτι σας και σας αγχώνει η περιποίησή τους, εμείς έχουμε συγκεντρώσει μερικές επιλογές που θα σας λύσουν τα χέρια.

Φυτά εσωτερικού χώρου που δεν έχουν πολλές απαιτήσεις

Σανσεβιέρα

Το φυτό με το περίεργο όνομα, γνωστό και ως «η γλώσσα της πεθεράς» όχι μόνο είναι όμορφο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, έχει και… μαγικές ιδιότητες. Το βράδυ πράγει οξυγόνο και απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα, καθαρίζει την ατμόσφαιρα και φιλτράρει τις τοξίνες και τις σκόνες από τον αέρα. Καλό είναι να τοποθετηθεί σε σημείο με φως, ενώ το πότισμα ανά 10 με 15 ημέρες αρκεί.

Κρασούλα

Με περισσότερα από 200 είδη, το φυτό αυτό προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Το πιο ευρέως γνωστό είδος είναι το Crassula ovata, το οποίο έχει στρογγυλά φύλλα με λευκό ή ροζ ανθό. Εκείνο που χρειάζεται για να συντηρήσετε αυτό το φυτό είναι να το βάλετε σε σημείο που το βλέπει το ηλιακό φως ενώ δεν θέλει παγωνιά. Όσον αφορά το πότισμα, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις καθώς χρειάζεται πότισμα μια φορά την εβδομάδα την άνοιξη και το καλοκαίρι ενώ το φθινόπωρο, κάθε δύο εβδομάδες.

Κρασούλα/ Φωτογραφία: Shutterstock

Καλαθέα

Και αυτό το φυτό έρχεται με πολλές ποικιλίες, χρώματα και φυλλώματα. Σε αντίθεση με τη Κρασούλα, πρέπει να τοποθετήσετε την Καλαθέα σε σημείο που δεν χτυπά άμεσα το ηλιακό φως γιατί θα κάνει εγκαύματα στα φύλλα του. Η ιδανική θερμοκρασία είναι από 17 μέχρι και του 25 περίπου βαθμούς. Όσο για το πότισμα, αρκεί το χώμα να έχει πάντα υγρασία. Αυτό σημαίνει πως, μια φορά την εβδομάδα αρκεί ενώ το καλοκαίρι χρειάζεται πότισμα από 4 μέρες.

Φίκος Μπέντζαμιν

Πρόκειται για το πιο γνωστό φυτό εσωτερικών χώρων και το φύλλωμά του έχει ένα υπέροχο βαθύ πράσινο χρώμα. Για τη φροντίδα του δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις ενώ χρειάζεται έντονο φως. Ο φίκος χρειάζεται πότισμα ανά μια με δύο φορές την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και τον χειμώνα, μια φορά στις 10 μέρες. Το φυτό αυτό ζει χρόνια με σωστή περιποίηση και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δύο μέτρα.

Φίκος/ Φωτογραφία: Shutterstock

Πόθος

Ο Πόθος είναι ένα υπέροχο φυτό που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές, και αποτελεί την καλύτερη επιλογή αν ψάχνετε ένα αναρριχόμενου φυτού. Ο Πόθος θέλει ελάχιστη φροντίδα, πότισμα δηλαδή κάθε 10-15 μέρες, και έχει την ιδιαιτερότητα πως μπορεί να φυτρώσει και μέσα σε νερό χωρίς χώμα.