Το A for Athens & ο Θοδωρής Πυριλλος

To A for Athens δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μπαρ της Αθήνας και είναι σχεδόν σε όλες τις must visit λίστες των επισκεπτών. Τα cocktails έχουν την υπογραφή του head bartender, Θοδωρή Πύριλλου, Έλληνα νικητή παγκόσμιου διαγωνισμού cocktail, ο οποίος θα βρίσκεται στο πρώτο Cyprus Cocktail Festival.

–Tι πιστεύεις ότι είναι αυτό που στρέφει τον κόσμο προς τα κοκτέιλ τα τελευταία χρόνια;
–Η ανάγκη του κόσμου να δώσει αξία στη στιγμή του… Η βόλτα σε ένα καλό μπαρ, ένα σωστά φτιαγμένο cocktail και η φροντίδα από έναν καταρτισμένο bartender μετατρέπουν μια απλή έξοδο σε ευχάριστη εμπειρία
–Tι κάνει ένα κοκτέιλ μπαρ ξεχωριστό;
–Οι άνθρωποι… Στους χώρους εστίασης, είτε είναι ταβέρνα είτε καφενείο είτε εστιατόριο είτε μπαρ, η φιλοξενία παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Εμείς στο Α for Athens έχουμε θέα την Ακρόπολη… Ο λόγος, όμως, που έχουμε ξεχωρίσει θεωρώ ότι είναι η δέσμευσή μας να φτιάχνουμε νόστιμα ποτά και να είμαστε ζεστοί και ευγενικοί με τους επισκέπτες μας.
–Τι να περιμένουμε από εσένα και το μπαρ στο cocktail festival;
–Είναι τιμή για μένα να μιλήσω σε ένα φεστιβάλ που διεξάγεται στην πατρίδα μου για τη δουλειά που κάνουμε στο A for Athens, για την “Οδύσσεια” και πώς λειτούργησε ως έμπνευση στον κατάλογό μας. Το ποτό που θα σερβίρουμε είναι ένα punch, ως φόρμουλα αποτελεί ίσως την παλιότερη ανάμειξη στην τέχνη των κοκτέιλ.
Punch στα Σανσκριτικά σημαίνει 5… Πέντε συστατικά, λοιπόν:
1. Αλκοολική βάση: Σκωτσέζικο φρουτώδες single malt, χρησιμοποιούμε το εξαιρετικό Naked Grouse.
2 & 3. Οξύτητα και γλυκαντικός παράγοντας: ένα σπιτικό sherbet εσπεριδοειδών (ζάχαρη αρωματισμένη με φλούδες πορτοκαλιού μαζί με φρέσκο χυμό λεμονιού) ενισχυμένο με peach brandy.
4. Νερό: χρησιμοποιούμε ανθρακούχο
5. Μπαχαρικά: βανίλια
Το όνομά του, Whisky Punch.

Από το fb της

 Kyriaki Pyrillou