Το γιοτ-ύμνος στη χλιδή -Εχει σχήμα κανό και ένα ονειρικό εσωτερικό [εικόνες]

Αν ονειρεύεσαι από τώρα τις καλοκαιρινές σου διακοπές, κάνοντας σκέψεις που απέχουν μακριά από την πραγματικότητα, τότε μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις και αυτό το ονειρικό γιοτ.

Το όνομά του είναι Τουχούρα, είναι υπερπολυτελές και είναι το τελευταίο δημιούργημα της εταιρίας Oceanco.

Στην αρχή, σίγουρα θα απορήσεις, καθώς το συγκεκριμένο υπερπολυτελές γιοτ έχει σχεδιαστεί  έτσι ώστε να μοιάζει με κανό.

To σχήμα του σύμφωνα με τον διευθυντής της εταιρίας, Τζέιμς Ροι, έχει εμπνευστεί από  ένα κανό που χρησιμοποίησαν οι Πολυνήσιοι όταν αποφάσισαν να μετακομίσουν σε νέα γη, ταξιδεύοντας χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο τους.

Βέβαια, η εταιρία κράτησε μόνο το σχήμα του γιοτ από την ιστορία με τους Πολυνήσιους, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερα χλιδάτο γιοτ, το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό στο εσωτερικό του και ιδιαίτερα κομψό στο εξωτερικό του.

Πέρα από σύγχρονο σύστημα κίνησης, το οποίο παρέχει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, κάνοντας το συγχρόνως εξαιρετικά ευέλικτο και αθόρυβο, το Τουχούρα διαθέτει κι ένα ειδικό σύστημα τεχνολογίας, μέσω του οποίου μπορεί να προσαρμόσει μόνο του τον φωτισμό και την μουσική μέσω αισθητήρων.

Σχετικά με το εσωτερικό του, το Τουχούρα είναι ένας ύμνος στην απλότητα και την τελειότητα, καθώς τα μίνιμαλ καθίσματά του και τα στρογγυλά έπιπλα που βρίσκονται σε κάθε γωνιά  δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό.

Επίσης τα παράθυρα είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να μπαίνει φυσικό φως μέσα στα υπνοδωμάτια, ενώ στο κέντρο του σαλονιού υπάρχει μία κυκλική κατασκευή, σαν σωλήνας, που λειτουργεί και ως τζάκι.

Οσο για το όνομα; Το Τουχούρα προέρχεται από την γλώσσα των Μαορί και σημαίνει «να ανακαλύπτεις και να εξερευνείς», πράγμα που σίγουρα θα ήθελε ο καθένας να κάνει με το συγκεκριμένο αριστούργημα.

Πηγή: Το γιοτ-ύμνος στη χλιδή -Εχει σχήμα κανό και ένα ονειρικό εσωτερικό [εικόνες] | iefimerida.gr