Το κόλπο με το λεμόνι για μακρία και γερά νύχια χωρίς να σπάνε: Περιποιημένα σα να έκλεισες ραντεβού

Τα άκρα του σώματος και ειδικά τα χέρια είναι πολύ επιρρεπή καθώς είναι το σημείο του σώματος που κάνει αμέτρητες εργασίες μέσα στην ημέρα.

Ειδικά τα νύχια έχουν την τάση στις περισσότερες διαδικασίες να σπάνε ή να μολύνονται.

Πριν χρησιμοποιήσεις χημικές ουσίες για να ενδυναμώσεις τα νυχάκια σου δοκιμάστε αυτούς τους φυσικούς τρόπου με υλικά που σίγουρα έχεις στη κουζίνα του σπιτιού.

Ελαιόλαδο

Πριν κοιμηθείτε, εφαρμόστε με μπατονέτα ή λίγο βαμβάκι, ελαιόλαδο στα νύχια και τα πετσάκια σας και κάντε απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Καλό είναι πιο πριν να έχετε ζεστάνει λίγο το ελαιόλαδο.

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα.

Το ελαιόλαδο είναι ότι καλύτερο για τη σωστή θρέψη των νυχιών σας μιας και διεισδύει βαθιά στο δέρμα και τα νύχια. Επιπλέον, περιέχει τη βιταμίνη Ε η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην επιδιόρθωση κατεστραμμένων νυχιών σας και τη γρήγορη ανάπτυξη τους.

Υλικά για νύχια και ενδυνάμωση

 

Χυμός Πορτοκαλιού

Μια άλλη θεραπεία που μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των νυχιών είναι ο χυμός πορτοκαλιού. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C ευνοεί την παραγωγή κολλαγόνου και διατηρεί τα νύχια σας υγιή. Επίσης, το φολικό οξύ, που περιέχει, είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των νυχιών.

Μουλιάστε τα νύχια σας σε φρέσκο χυμό από πορτοκάλι για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό, στεγνώστε και εφαρμόστε λίγη ενυδατική κρέμα. Μπορείτε να ακολουθήστε αυτή τη θεραπεία μία φορά την ημέρα έως ότου ικανοποιηθείτε με τα αποτελέσματα!

Υλικά για νύχια και ενδυνάμωση

 

Συνταγή με λεμόνι

συνέχεια στο athensmagazine.gr