Το Ληξούρι στο καρναβάλι της Βενετίας (pics)

Το 1999 μια ομάδα Καρναβαλιστών από το Ληξούρι αποφασίζει να συμμετάσχει στο Καρναβάλι της Βενετίας.Τα μέλη της ομάδας ήταν: Βαγγέλης Σπ. Αλεξανδρόπουλος, Διονύσης Σπ. Αλεξανδρόπουλος, Αλέκος Σταθάτος (Οδυσσέας), Αντώνης Τζουγανάτος, Χαράλαμπος Πυλαρινός με τη σύζυγό του Μυριάννα, Γιάννης Μαρούλης, Γεράσιμος Δρακόπουλος, Γεράσιμος Βάλσαμος, Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός, Θοδωρής Καλογερόπουλος, Τζέρυς Μωραΐτης και οι αδελφές του, Μαρία, Μαριάνθη και Τζίνα, Παναγής Αραβαντινός, Ευτυχία Δελλαπόρτα και Τασία Βουτσινά. Αρχηγός ήταν ο Παναγής Μωυσής.

Η “αποστολή” αυτή, αν και απαρτιζόταν από λίγα μόνο άτομα, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της αμέσως μόλις έφτασε στην πόλη.Το θέμα που επιλέχτηκε για να παρουσιάσει η ομάδα ήταν «Ένας βασιλιάς αναζητά το βασίλειό του, την Ομηρική Ιθάκη». Την μασκαράτα συμπλήρωνε ένα πανό που έδειχνε ότι η Παλική είναι η Ομηρική Ιθάκη και έγραφε πάνω: «Είμαι ο Οδυσσέας και αναζητώ το βασίλειό μου».

Η Ληξουριώτικη σάτιρα, το πηγαίο χιούμορ, η εύθυμη διάθεση και το ξέφρενο κέφι έβγαλαν για ακόμη μια φορά ασπροπρόσωπη την ομάδα και ήταν τα συστατικά εκείνα που δίκαια σφράγισαν αυτήν την τεράστια επιτυχία.

Το υλικό που ακολουθεί είναι από το προσωπικό αρχείο του Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού.

Από το fb Ληξουριωτες καρναβάλι για παντα