Εξερευνούμε την Ελλάδα και κάθε φορά ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερες όμορφες και άγνωστες γωνιές. Το καλοκαίρι είμαστε μπροστά στο θαύμα του Ιονίου και του Αιγαίου και μπορούμε να ανακαλύψουμε τα κρυφά διαμάντια της θάλασσας. Ένα από αυτά είναι η Αστερίς ή αλλιώς το Αρκούδι. Ένα νησί γνωστό από την αρχαιότητα και αποκαλούμενο ομηρικό νησί. Το μικρό νησί Αστερίς διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά και είναι καταπράσινο. Αν φτάσεις εκεί με σκάφος, η εμπειρία του μπάνιου θα σου μείνει αξέχαστη. Θα κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά στα οποία μπορείς να κάνεις μπάνιο ακόμη και μόνος σου.

Όσο κοιτάς το νησί από ψηλά θα συνειδητοποιείς πόση ομορφιά χωράει η Ελλάδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις όρεξη για εξερεύνηση. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω.

Αστερίς: Το ομηρικό και εκθαμβωτικό νησί του Ιονίου

Το νησί Αστερίς ή αλλιώς Αρκούδι βρίσκεται ανάμεσα στη Σάμη και την Ιθάκη. Είναι ένα νησί εκθαμβωτικής και σπάνιας ομορφιάς ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους. Πρόκειται για ένα νησί από το σύμπλεγμα των Τηλεβοΐδων νήσων και μάλιστα θεωρείται το ομορφότερο από όλα τα υπόλοιπα. Η ακατοίκητη αυτή νησίδα έχει σπουδαία ιστορία και παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο ότι το αποκαλούν ομηρικό νησί ενώ η ιστορία του συνεχίστηκε και τους επόμενους αιώνες.

Σύμφωνα με ερευνητές η Ομηρική νησίδα Αστερίδα είναι στην πραγματικότητα το μέρος που βρήκε καταφύγιο ο Τηλέμαχος όταν κυνηγήθηκε πό τους μνηστήρες. Ακόμη ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι αποτελεί το μοναδικό νησί στην περιοχή το οποίο έχει δύο όμοια αμφίδυμα δεξιόστροφα λιμάνια. Λέγεται, λοιπόν, ότι το πλοίο του Τηλέμαχου παρέπλευσε ανατολικά από το Αρκούδι και κατευθύνθηκε στην πρώτη ακτή της Λευκάδας – «Ιθάκης». Έτσι λένε οι ιστορικοί ότι διέπλευσε με μεγάλη ευκολία από τους μνηστήρες και ο Τηλέμαχος γλίτωσε.

Το ομηρικό νησί Αστερίς έμεινε στην ιστορία με αυτό τον τρόπο…

Αρκούδι, εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά

Το νησί Αρκούδι ή αλλιώς Αστερίς, εκτός από την ιστορία του, όπως είπαμε ξεχωρίζει και για την ομορφιά του. Από το βίντεο Travel Inspiration του Youtube μπορείς να δεις μερικές εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά και να θαυμάσεις τα κρυστάλλινα νερά και τις πράσινες εκτάσεις αυτού του ιδιωτικού και ακατοίκητου νησιού.

Πηγή: https://exploringgreece.tv/

 

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Αναλυτής του Ευαγγέλου
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του αγαπητού μου θείου Γεράσιμου Σταματάτου