Το παραμυθένιο και κρυμμένο χωριό της Κεφαλονιάς με τα εκπληκτικά νερά (vid)

Ένας ακόμα λόγος για να βρεθείς στην Κεφαλονιά.

Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου πελάγους, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν από τους ιδανικούς προορισμούς για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους μέσα στην φύση. Εκεί μπορεί βρεθεί κάποιος που θέλει ένα διάλειμμα από την πολύβουη ζωή μιας πόλης, αλλά είναι και ένα μέρος με έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Η Κεφαλονιά διαθέτει ιδιαίτερη ποικιλομορφία φυσικού τοπίου και προσφέρει ένα εύρος δραστηριοτήτων για όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Παράλληλα, αν κάποιος θελήσει να την… γυρίσει θα ανακαλύψει πολλά… διαμάντια. Και η αναφορά μας δεν γίνεται μόνο στις παραλίες με τα καταγάλανα νερά και την έντονη βλάστηση, αλλά και για μέρη που μοιάζουν βγαλμένα από τα… παραμύθια.

Ένα τέτοιο μέρος είναι το «κρυμμένο» χωριό της Άσου στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού, στην χερσόνησο Έρισσο. Η ετυμολογία του ονόματος του χωριού δεν μπορεί να διακριβωθεί άμεσα από τα παλαιότερα ελληνικά κείμενα στα οποία εμφανίζεται, καθώς σε άλλα γράφεται Άσος και σε άλλα Άσσος, αλλά και Νάξος.

Από τον 16ο αιώνα και μετά, λατινικά και ιταλικά κείμενα την αναφέρουν ως Naxo, Nasso και Asso. Ωστόσο, ορθότερος κατόπιν αυτών πρέπει να θεωρηθεί ο τύπος Άσος, ως προερχόμενος από την αρχαία λέξη νάσος, που είναι ο δωρικός τύπος της λέξεως νήσος.

Στο κανάλι του χρήστη «Thravel.net» μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό και μαγευτικό βίντεο, το οποίο παρουσιάζει την ομορφιά του χωριού, αλλά και τις μικρές και πανέμορφες παραλίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Δείτε την gallery 

Πηγή: dokari.gr