Συνέντευξη στην Κατερίνα Φωκά

Η Διονυσία Βαλλιανάτου γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και ξεκίνησε τον κολυμβητική της πορεία στον ΝΟΑ, όπου είναι μέλος μέχρι και σήμερα.

Πριν από τέσσερα χρόνια επέστρεψε δυναμικά στο κολύμπι κάνοντας την πρώτη της βουτιά στην πισίνα του κολυμβητηρίου Νιάρχου. Αρχίζει να βελτιώνεται σταδιακά και το 2017 έρχεται η πρώτη της επιτυχία στα 1.000 μέτρα ανοιχτής θάλασσας κατακτώντας την δεύτερη θέση. Από τότε η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Έχει κατακτήσει πρωτιές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και στο πρωτάθλημα ερασιτεχνικής κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας “Λέανδρος“ , για δυο συνεχόμενες χρονιές.

Η αγωνιστική χρόνια του 2018 κλείνει για την Διονυσία με τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη γυναικών Wetsuit όλων των κατηγοριών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σειράς αγώνων κολύμβησης OWS 2018. Το 2019 βρέθηκε στην πρώτη θέση γενικής κατάταξης γυναικών στα 5000 μέτρα ανοιχτής θάλασσας.

Η Διονυσία συνεχίζει να κατακτά πρωτιές, έχοντας πάντα στο πλάι της τη ΔΕΣΦΑ, εταιρεία διαχείρισης εθνικού συστήματος φυσικού αερίου, η οποία συμβάλει τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά στην προσπάθεια που κάνει.

Στις 6 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά , μια εκδήλωση το “Happiness Project”, με δίκη της πρωτοβουλία. Εμεις βρεθήκαμε μαζί της και μιλήσαμε για τα σχέδια της σχετικά με την εκδήλωση.

Διονυσία πως πήρες την πρωτοβουλία για το “Happiness Project” ;

Είναι ένα όνειρο ζωής. Ήθελα από παιδί να δώσω χαρά στα παιδάκια του ορφανοτροφείου. Φέτος είναι η γιορτή για τα 100 χρόνια του σπιτιού των παιδιών “Ο Σωτήρ”. Στα πλαίσια της γιορτής θα γίνει μια συνάντηση τρεξίματος 32 χιλιομέτρων, καθώς και μια κολυμβητική συνάντηση 5 χιλιομέτρων, την οποία θα ακολουθήσουν μόνο οι παρακάτω επιλεγμένοι αθλητές: Σπύρος Χρυσικόπουλος , Διονυσία Βαλλιανάτου, Γιάννης Βαμβακίδης, Άννα Καλλίμαχου και Έφη Γεωργαντή. Στη συνάντηση του τρεξίματος των 32 χιλιομέτρων υπεύθυνος για τη δρομική διαδρομή θα είναι ο Νίκος Σιδηρόπουλος . Ο Γιώργος Ποταμιάνος, θα συνοδεύσει τους κολυμβητές στην κολυμβητική διαδρομή. Τα 32 χιλιόμετρα θα ξεκινήσουν από το Ληξούρι και ο τερματισμός θα γίνει στο λιμάνι του Αργοστολίου και την απόσταση των 5 χιλιομέτρων θα την κολυμπήσουν από το Ληξούρι μέχρι το λιμάνι Αργοστολίου. Στη δρομική απόσταση των 32 χιλιομέτρων μπορεί να τρέξουν όλοι από οποίο σημείο θελήσουν να μπουν στον αγώνα.

Είναι ένας τρόπος να δώσουμε ένα χαμόγελο στα παιδάκια που μένουν στο σπίτι του παιδιού “Ο Σωτηρ”, στην Κεφαλονιά. Είναι μια μη κερδοσκοπική εκδήλωση. Είναι δωρεάν για όσους θέλουν να μοιράσουν χαρά. Είναι η ένωση των δυνάμεων ατόμων που θέλουν ένα πράγμα. Να βλέπουν χαρούμενες φατσούλες.Υπάρχει στήριξη από τους ανθρώπους στην Κεφαλονιά σε αυτό το εγχείρημα σου ;

Ναι. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια που κάνω. Υπάρχουν χορηγοί αλλά και αρκετοί εθελοντές.

Σκοπεύεις να επαναλάβεις την εκδήλωση και του χρόνου ;

Θέλω να γίνεται κάθε χρόνο, να γίνει θεσμός, να έρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας να κολυμπούν και να τρέχουν και να φανούν οι ομορφιές του νησιού μας.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από τον αγώνα ;
Να αναδειχτεί το έργο των ανθρώπων που δουλεύουν μέσα στο σπίτι του παιδιού “Ο Σωτήρ” και να μπορέσουμε όλοι να βοηθήσουμε τα παιδιά που ζουν σε αυτό.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Διονυσία Βαλλιανάτου και ας την στηρίξουμε όλοι μαζί. Στις 6 Ιουλίου να είμαστε εκεί μαζί της στο “Happiness Project“, να δώσουμε το χαμόγελο μας στα παιδάκια του ορφανοτροφείου και να βλέπουμε χαρούμενες φατσούλες.

Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr

Προηγούμενο άρθροΟι Γαλιατσάτος, Δρακουλόγκωνας απέναντι στην Θεοπεφτάτου; – Γιατί δεν θα κατέβουν στις εθνικές εκλογές
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Αγνάντι στο Ληξούρι, το “πίκολο Παρίσι” (pics)