Το «Which?» ζήτησε από 1.000 άτομα να βαθμολογήσουν τα ελληνικά νησιά- Η Κεφαλονιά στην κορυφή

«Ξεχάστε τη Μύκονο». Αυτός είναι ο τίτλος που έδωσε το «Which?» στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για το καλύτερο ελληνικό νησί. Γιατί στην κορυφή βρέθηκε η Κεφαλονιά.

Στην ετήσια έρευνά της, η βρετανική εταιρεία ενημέρωσης καταναλωτών, που διαθέτει και περιοδικό, ζήτησε από 1.000 αναγνώστες να βαθμολογήσουν τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά, σε διάφορους τομείς, από τις παραλίες και το φαγητό, μέχρι τη σχέση ποιότητας και κόστους.

Η Κεφαλονιά βρέθηκε στην κορυφή, με βαθμολογία 85%. Ήταν το μόνο ελληνικό νησί που πήρε πέντε αστέρια (το μέγιστο) στην κατηγορία «γαλήνη και ηρεμία». Την ίδια βαθμολογία έδωσαν οι μετέχοντες στο νησί για τις παραλίες του, το φαγητό και τα τοπία. Τέσσερα αστέρια πήρε η Κεφαλονιά στη διαμονή και σχέση ποιότητας και κόστους και τρία στις τουριστικές ατραξιόν και τα ψώνια.

Χάρη σε αυτές τις επιδόσεις, η Κεφαλονιά πήρε την πρωτιά από τη Λευκάδα, που πέρυσι ήταν στην κορυφή. Φέτος, η Λευκάδα μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τη Σκιάθο, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 84%.

Το «Which?» ζήτησε από 1.000 άτομα να βαθμολογήσουν τα ελληνικά νησιά- Η Κεφαλονιά στην κορυφή Facebook Twitter
 Λευκάδα (Φωτ. ΑΠΕ/ΜΠΕ)

 

Έκπληξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η Μύκονος βρέθηκε τελευταία στη λίστα με τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά. Ένας από τους μετέχοντες χαρακτήρισε «ακραίο» τον όγκο των επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια, κάτι που κάνει «σχεδόν αδύνατο το να κυκλοφορήσεις στη Μύκονο». «Τα εστιατόρια γενικά προσπαθούν να σε κλέψουν», σχολίασε άλλος, ενώ το «νησί των ανέμων» πήρε μόλις δύο αστέρια στη σχέση ποιότητας και κόστους.

Ελληνικά νησιά: Τα 10 καλύτερα, σύμφωνα με την έρευνα

«Αν σχεδιάζεις απόδραση σε ελληνικό νησί, έχετε πολλές επιλογές», σημείωσε ο Τζο Ρόουντς, εκ μέρους του «Which?», επισημαίνοντας πως κάθε ελληνικό νησί έχει «τον δικό του χαρακτήρα και κρυμμένους θησαυρούς για να ανακαλύψεις».

«Η Κεφαλονιά, η Σκιάθος και η Λευκάδα, που βρέθηκαν φέτος στην πρώτη τριάδα, είχαν υψηλή βαθμολογία στην κατηγορία γαλήνη και την ηρεμία. Η Μύκονος, που λατρεύει τα πάρτι, ήταν τελευταία στη λίστα μας, καθώς οι επισκέπτες έκριναν ότι έχει πάρα πολύ κόσμο και υπερβολικές τιμές», συμπλήρωσε.

Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με το «Which?»

  1. Κεφαλονιά 85%
  2. Λευκάδα 84%
  3. Σκιάθος 84%
  4. Κρήτη 83%
  5. Κέρκυρα 82%
  6. Κως 80%
  7. Ζάκυνθος 79%
  8. Ρόδος 78%
  9. Σαντορίνη 73%
  10. Μύκονος 55%

Με πληροφορίες από Guardian

πηγή: lifo.gr