Το Ξι στην Παλική στις 30 πιο ιδιαίτερες παραλίες της Ελλάδας!

Μια από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της χώρας μας βρίσκεται στην Κεφαλονιά και όχι, δεν είναι ο πολυθρύλητος Μύρτος.

Για το μυστηριώδες Ξι ο λόγος, με την πορτοκαλί άμμο και το αινιγματικό όνομα. Ξι λοιπόν γιατί ο όρμος που φιλοξενεί την παραλία μοιάζει με το γράμμα του ελληνικού αλφάβητου όταν τον δεις από ψηλά.

2_302682998

Όχι μακριά από το Ληξούρι θα βρει ο ταξιδιώτης την παραλία με το πιο ιδιαίτερο ίσως χρώμα αμμουδιάς, καθώς διατρέχει όλο το φάσμα από το πορτοκαλί ως και το βαθύ κεραμιδί, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις διαθέσεις του ήλιου. Ακόμα και κατακόκκινη θα ορκιστείς πως την είδες εκεί κοντά στο ηλιοβασίλεμα.

1_487847320

Το απροσδόκητο τοπίο είναι μια ευγενική χορηγία του αργίλου που ενυπάρχει σε αφθονία εδώ, χαρίζοντας έναν σχεδόν απόκοσμο χρωματισμό που σε μαγεύει από το πρώτο συναπάντημα.

4_298553441

Απάνεμο και ρηχό, το Ξι προσφέρει κολύμπι με τις ώρες και οργάνωση, αλλά και θαλάσσια σπορ. Την παράσταση κλέβει φυσικά η κόκκινη πανδαισία της άμμου, καθώς αυτή η πλαζ παραμένει εξόχως ιδιάζουσα τόσο για την Κεφαλονιά όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμα και μεγάλα ταξιδιωτικά περιοδικά του εξωτερικού έσπευσαν να την περιλάβουν στις πιο παράξενες του κόσμου, καθώς οι χρωματικές αντιθέσεις της δεν είναι ακριβώς συχνές…

3_1086797249

Γιατί να πας: για το δωρεάν σπα που προσφέρει η αργιλώδης αμμουδιά! Σύσφιξη του δέρματος και περιποίηση με τη σφραγίδα της φύσης δηλαδή, μιας φύσης που έκανε θαύματα εδώ σε όρους φυσικού κάλλους.

000_404637655

https://www.newsbeast.gr