Τώρα εξηγούνται όλα: Οι γυναίκες είναι και πιο θλιμμένες και πιο ευτυχισμένες από τους άντρες και οι λoγoι ήταν πάντα μπροστά μας

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο θλιμμένες και ταυτόχρονα πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες;

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Indicators Research και αναλύει 11 έρευνες σε 167 χώρες, διαπίστωσε ότι ανεξάρτητα από τα εργαλεία μετρήσεων και την χώρα καταγωγής και διαμονής, οι γυναίκες δηλώνουν ότι είναι πιο αγχώδεις, πιο καταθλιπτικές, πιο κουρασμένες και πιο απαισιόδοξες από τους άνδρες.

Επιπλέον, η μελέτη αναφέρει ότι οι γυναίκες βιώνουν συνήθως περισσότερο χρόνιο πόνο και κακή συνολική υγεία, ενώ είναι και πιθανότερο να λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά και άλλα φάρμακα για ψυχικά νοσήματα.

Και ενώ όσο διαβάζουμε τα παραπάνω μπορούμε πολύ γρήγορα να βρούμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πέντε λόγους που θα δικαιολογούν αυτά τα ευρήματα, οι έρευνες του Gallup World Poll, έρχεται να μας πούνε το αντίθετο. Σύμφωνα με αυτές, οι γυναίκες από την Αυστραλία έως τη Σαουδική Αραβία βαθμολόγησαν συνήθως τη ζωή τους εξίσου υψηλά, αν όχι υψηλότερα από τους άνδρες, νιώθοντας μια γενικότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους.

Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό το παράδοξο; Δηλαδή αυτό το περίεργο φαινόμενο κατά το οποίο οι γυναίκες βιώνουν περισσότερη καθημερινή στεναχώρια από τους άνδρες, αλλά παραδόξως, εκφράζουν επίσης υψηλότερα επίπεδα συνολικής ικανοποίησης από τη ζωή τους.

Αυτή λοιπόν η αινιγματική δυαδικότητα εγείρει το ερώτημα: γιατί οι γυναίκες είναι ταυτόχρονα πιο θλιμμένες και πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες;

συνέχεια στο enimerotiko.gr