Τρώτε σκόρδο πριν τον ύπνο: 5 πιθανά οφέλη

Τρώγοντας λίγο σκόρδο πριν πάτε για ύπνο, ίσως τελικά αποβεί ωφέλιμο για τον οργανισμό σας.

Το σκόρδο αποτελεί βασικό στοιχείο στη μαγειρική για πολλούς από εμάς. Το σκόρδο, όταν τρώγεται και ωμό, σκοτώνει τα βακτήρια και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Ωστόσο, ακόμη και μαγειρεμένο, μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη χωρίς να χάνει τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Μπορείτε επομένως να το τρώτε και με τους 2 τρόπους.

1.Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να προάγουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

2.Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σκόρδο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου μας, χάρη σε μια χημική ένωση, που ονομάζεται αλλισίνη, η οποία μπορεί να έχει χαλαρωτικές ιδιότητες.

σκορδο, υπνος

3.Μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος

Το σκόρδο έχει αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας του κρυολογήματος ή της διάρκειάς του.

4.Μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη

Μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης καθώς και τα επίπεδα χοληστερίνης.

5.Πιθανά οφέλη για την καρδιά

Το σκόρδο βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, μειώνοντας τις φλεγμονές και βελτιώνοντας τη ροή του αίματος.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το σκόρδο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει:

– Ζάλη

Σύμφωνα με τους ειδικούς, διαπιστώθηκε ότι η υπερβολική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να οδηγήσει σε πολλά σχετικά συμπτώματα.

– Υπερβολική εφίδρωση

Σε διάφορες κλινικές μελέτες, η κατανάλωση σκόρδου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εφίδρωση.

– Μπορεί να επιδεινώσει κολπικές μολύνσεις

Αποφύγετε την κατανάλωση σκόρδου για τη θεραπεία ενδεχόμενης κολπικής μόλυνσης από ζυμομύκητες, καθώς μπορεί να επιδεινώσει τη μόλυνση ερεθίζοντας τους ευαίσθητους ιστούς του κόλπου.

– Μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην όραση

Η υπερβολική δόση σκόρδου μπορεί να προκαλέσει ύφαιμα, μια κατάσταση που προκαλεί αιμορραγία μέσα στον πρόσθιο θάλαμο του ματιού (κενό μεταξύ της ίριδας και του κερατοειδούς). Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρασης.

– Δεν ενδείκνυται σε έγκυες και θηλάζουσες

Οι έγκυες ή οι θηλάζουσες μητέρες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση σκόρδου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στις έγκυες μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση τοκετού. Οι θηλάζουσες μητέρες πρέπει να το αποφεύγουν καθώς αλλοιώνει τη γεύση του γάλακτος.

πηγή: healthstat.gr