Οι πολιτικοί μηχανικοί Κομποθέκρας Άγγελος και Ανδρέας Δεμπόνος, σχεδίασαν μία θερινή πέτρινη κατοικία εκτός των ορίων του οικισμού Σκάλας της Κεφαλλονιάς. Η κατοικία βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή που χαρακτηρίζεται από έντονη εδαφική κλίση, συμπαγείς βραχώδεις σχηματισμούς και άγριο φυσικό τοπίο.

Ο τρόπος τοποθέτησης των επιμέρους δομημάτων στο οικόπεδο,πισίνα-αυλή-κτίριο, σε συνδυασμό με τα μεγάλα ανοίγματα της κατοικίας επιτυγχάνουν απρόσκοπτη θέα στη θάλασσακαι ενοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η χρήση της πέτρας, βασικό προιόν εκσκαφής του οικοπέδου, σαν κύριο υλικό δόμησης της εξωτερικής τοιχοποιίας πέραν της αισθητικής που αποδίδει στο έργο επιτυγχάνει την ενσωμάτωσητης κατοικίας στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Η απoμακρυσμένη θέση του οικοπέδου σε συνδυασμό με τα παραπάνω χαρακτηριστικά,ωθούν τον επισκέπτη να βιώσει μία εσωτερική συνθήκη ηρεμίας που εισάγεται από έξω προς τα μέσα: φως-νερό-βράχος-κτίριο-άνθρωπος.

Η μποέμικη διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, με χρήση φυσικών και ακατέργαστων υλικών όπως η πέτρα και το ξύλοαναβιώνειτο πνεύμα και την καθημερινότητα μιας άλλης, παλιότερης εποχής φέροντας ωστόσο φρέσκα χαρακτηριστικά και στοιχείαεκφράζοντας έτσι το πέρασμα του χρόνου  σε σημερινούς όρους.  Τα χρώματα και τα χρηστικά αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί συνδυάζουνδιακριτικά χαρακτηριστικά από διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου μεταμορφώνοντας τον προορισμό του επισκέπτη σε ένα πολύπλευρο συνεχές ταξίδι.

Όνομα project: VillaEsperanza 2

Έτος Κατασκευής: 2022

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Άγγελος Κομποθέκρας&Ανδρέας Δεμπόνος

Διακόσμησηinterior/exterior, Καλλιτεχνική Επιμέλεια: ΆγγελοςΚομποθέκρας

Στατική Μελέτη: Ανδρέας Δεμπόνος

Φωτογράφος: Νικηφόρος Σταμένης

Ιδιοκτήτης/Κατασκευαστής: Ατσάρος Παναγής

The civil engineers Kompothekras Angelos and Andreas Debonos designed a summer stone residence outside the boundaries of the settlement of Skala in Kefalonia. The residence is located in a plot characterized by steep terrain, solid rock formations and a wild natural landscape.

The way of placing the individual structures on the plot, pool-courtyard-building, in combination with the large openings of the residence achieve an unobstructed view of the sea and unification of the interior and exterior spaces. The use of stone, basic excavation product of the plot, as the main building material of the external masonry, in addition to the aesthetics of the project, achieve the integration of the residence into the natural environment of the area.

The remote location of the plot, combined with the above characteristics, prompts the visitor to experience an internal condition of tranquility that is introduced from outside to inside: light-water-rock-building-man.

The bohemian interior and exterior decoration, using natural and raw materials such as stone and wood, revives the spirit of another, older era, bringing fresh features and elements, thus expressing the passage of time in today’s terms. The colors and utilitarian objects that have been used combine distinctive features from different cultures of the world transforming the visitor’s destination into a multifaceted continuous journey.

Project: Villa Esperanza 2

Year: 2022

Architectural Study: AngelosKompothekras& Andreas Debonos

Interior/Exterior decoration, Artistic supervision: AngelosKompothekras

Structural design: Andreas Debonos

Photographer: StamenisNikiforos

Owner/Constructor: PanagisAtsaros

 

Προηγούμενο άρθροΑνακαλείται ρωσική βότκα από το Γενικό Χημείο – Ποιοι δεν πρέπει να την καταναλώσουν (pic)
Επόμενο άρθροΔήμος Σάμης: Προσλήφθηκαν τρία άτομα (απόφαση-ονόματα)