Οι φράσεις «μένουμε ασφαλείς» και «κρατάμε αποστάσεις» έχουν γίνει πλέον κομμάτι της ζωής μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δε λένε να βάλουν μυαλό, αψηφώντας εντελώς τις οδηγίες των ειδικών με αποτέλεσμα να θέτουν τους εαυτούς τους και τους υπόλοιπους σε κίνδυνο.

‘Ετσι λοιπόν, ένας τσαγκάρης από τη Ρουμανία σκέφτηκε να κατασκευάσει στο εργαστήριό του δερμάτινα παπούτσια νούμερο 75(!) έτσι ώστε να τηρούνται στο ακέραιο τα μέτρα ακόμα και από αυτούς που δεν θέλουν. «Το βλέπουμε στους δρόμους, δεν σέβονται τους κανόνες για τις αποστάσεις» δήλωσε ο Γκριγκόρε Λουπ ο οποίος κατασκευάζει παπούτσια εδώ και 39 χρόνια.

«Πήγα σε φυτώριο για να αγοράσω κάτι για τον κήπο μου. Δεν ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί αλλά όλο και έρχονταν πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Αν δύο άνθρωποι φοράνε τα παπούτσια αυτά θα υπάρχει μια απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους αν βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο» εξήγησε.

Οπως είπε ο ίδιος, μέχρι στιγμής έχει λάβει πέντε παραγγελίες για τα ιδιαίτερα αυτά παπούτσια, τα οποία εμπνεύστηκε από αντίστοιχα που κατασκεύασε για ηθοποιούς καθώς συνεργάζεται κυρίως με εταιρείες θεατρικών παραγωγών.

Τα συγκεκριμένα παπούτσια για να κατασκευαστούν θέλουν σχεδόν δύο ημέρες για να κατασκευαστούν και το κόστος τους ανέρχεται περίπου στα 100 ευρώ.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΠοιοι θα πάρουν τα 534 ευρώ ανά μήνα από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο και με ποιον τρόπο
Επόμενο άρθροΠότε θα δουν οι συνταξιούχοι νέες αυξήσεις -Τι λέει ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ