«Βόμβα»: Λουκέτο σε πασίγνωστο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα – Δείτε ποιο είναι

ΕπιχειρήσειςΛουκέτο μπαίνει σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρο της Ελλάδας.

«Τέλος εποχής» για το εμπορικό κέντρο Athens Heart επί της Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί περιθώριο στους μισθωτές των καταστημάτων να παραδώσουν τα κλειδιά και πλέον θα ανακαινιστεί για να φιλοξενήσει γραφεία.

Τις τελευταίες μέρες ως εμπορικό κέντρο διανύει το Athens Heart, στην οδό Πειραιώς 180, με την Premia Properties ΑΕΕΑΠ να έχει καταθέσει τις σχετικές μελέτες για την οικοδομική άδεια μετατροπής του σε γραφεία.

Τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν στο Athens Heart έχουν ειδοποιηθεί και θα αποχωρήσουν σύντομα κα΄θως το Athens Heart αν και ήταν ένα πολλά υποσχόμενο μεγάλο project που εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2008 όμως, ποτέ δεν κατάφερε να φθάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο επισκεψιμότητας και εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο των 18.471 τ.μ. βρίσκεται στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας και είχε αναπτυχθεί σε οικόπεδο 10,6 στρεμμάτων από την Pasal Development, της οικογένειας Θεοδωρίδη (Sato, Entos κ.λπ.) μέσω της θυγατρικής εταιρείας Doreco.

Στην πορεία, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της Pasal, το χρέος των 55 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, που είχε αναλάβει η Doreco, έγινε «κόκκινο».

Μετά την εξαγορά της Pasal από τη Sterner Stenhus του ομογενούς επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, και τη μετεξέλιξή της σε Premia Properties ΑΕΕΑΠ, το Athens Heart είχε αρχικά εξαιρεθεί από τη συμφωνία εξυγίανσης.

Τελικά, τον περασμένο Νοέμβριο ήρθε η συμφωνία με την ΕΤΕ και για αυτό τώρα η Premia θα προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου και στη μετατροπή σε βιοκλιματικό κτήριο γραφείων, που θα συνδυαστεί και με ορισμένα καταστήματα εμπορίου και εστίασης.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα αποκτηθεί όμορο οικόπεδο.

πηγή: xristika.gr