Ζάκυνθος | Θα γίνει η καρναβαλική παρέλαση; – Τι αποφάσισαν τα groups;

Η απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια να ματαιωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα (υπό το φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού), από την προηγούμενη Πέμπτη 27/02/2020 έως και την Καθαρά Δευτέρα 02/03/2020, έφερε τα πάνω-κάτω σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Στη Ζάκυνθο άμεση ήταν η αντίδραση των καρναβαλικών groups που θα έπαιρναν μέρος στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 01/03/2020.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πνευματικού Κέντρου, συμμετείχαν από πλευράς Δήμου ο Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων και υπεύθυνος Πολιτισμού, Άγγελος Σεβαστιάδης, σύσσωμη η Καρναβαλική Επιτροπή και πολλά μέλη των groups.

Στη σύσκεψη, Δήμος και Καρναβαλική Επιτροπή ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούν να πάνε κόντρα στην υπουργική απόφαση και ότι δεν θα συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Από την άλλη, οι καρναβαλιστές τόνισαν ότι θα κατέβουν κανονικά στην καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής, ακόμα κι αν δεν μπορούν να κατεβάσουν τα άρματά τους.

Τελικά τι θα γίνει αύριο;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του imerazante.gr τα πληρώματα του Piccolo (δηλ. όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του νησιού) δεν θα συμμετέχουν στην αυριανή παρέλαση, ενώ επίσης πολλοί καρναβαλιστές από τα υπόλοιπα groups δήλωσαν ότι χωρίς μουσική και τα άρματά τους δεν επιθυμούν να κατέβουν.

Οπότε, η αυριανή καρναβαλική παρέλαση ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί και τα groups θα διασκεδάσουν στα parties που έχουν διοργανώσει.

Τέλος, ο Δήμος προτείνει το Καρναβάλι να πραγματοποιηθεί το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Ίδωμεν!!!

Πηγή: imerazante.gr