10 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει στη Levante ferries η αγορά και η μετασκευή του “Νήσος Κεφαλονιά”

Προσύμφωνο αγοράς για την απόκτηση ενός πλοίου από την Kefalonian Lines υπέγραψε η Levante Ferries, θυγατρική της Newsphone.

Η επένδυση και η μετασκευή του πλοίου υπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ η μεταβίβασή του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το α’ τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση «Η εταιρεία «ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΗΧΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» ανακοινώνει  ότι η υπό σύσταση θυγατρική εταιρεία Levante Ferries V Ν.Ε., υπέγραψε προσύμφωνο αγοράς πλοίου με την ναυτική εταιρεία KEFALONIAN LINES και η μεταβίβαση του πλοίου θα γίνει μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Το εν λόγω πλοίο είναι στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Ιονίου.

Η συνολική επένδυση για την αγορά και μετασκευή του πλοίου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Η εισηγμένη εταιρεία συμμετέχει στην Levante Ferries V με ποσοστό 99,9%.

Η χρηματοδότηση θα γίνει με ίδια κεφάλαια της Levante Ferries V ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τραπεζικό δανεισμό 4 εκατομμυρίων ευρώ και το υπολειπόμενο ποσό θα προέλθει από τις λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρείας σε διάρκεια περίπου 3 ετών».

Το πλοίο σχεδιάζεται να δρομολογηθεί το Πάσχα του 2019, στις γραμμές Κυλλήνη Ζακύνθου – Κυλλήνη Πόρου Κεφαλονιάς.

Αναδημοσίευση από www.metaforespress.gr