120 δόσεις: Πολλά «ναι μεν αλλά» και τρεις μήνες προθεσμία

H ρύθμιση των 120 δόσεων θα μείνει ανοικτή για μικρό χρονικό διάστημα. Κατασχέσεις για όσους δεν ενταχθούν στην ρύθμιση. Μέσα Μαρτίου θα δοθεί το τελικό σχέδιο στους θεσμούς.

Προσπάθεια έστω και την τελευταία στιγμή να καμφθούν οι αντιδράσεις των δανειστών για τις 120 δόσεις κάνει το οικονομικό επιτελείο. Κατ’ αρχήν, θα είναι για περιορισμένη διάρκεια, έως τον Ιούνιο η ρύθμιση και θα έχει την λογική της τελευταίας ευκαιρίας. Το υπουργείο επιμένει ότι η ρύθμιση θα περιλαμβάνει «κούρεμα» της βασικής οφειλής των προσαυξήσεων κατά 85% για όλους και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ.

Μάλιστα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξουν και χρέη επιχειρήσεων – εργοδοτών με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους. Προσοχή! Όποιος δεν ενταχθεί στην ρύθμιση θα δει να λαμβάνονται άμεσα αναγκαστικά μέτρα!

Νεότερα όμως και για την ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές στην εφορία. Θα έχει κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας και θα αποκλείεται η μεταφορών των ήδη ρυθμισμένων οφειλών στη νέα ρύθμιση.

πηγή: Καθημερινή