Τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες η τακτική της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις στην Ουκρανία, έχει μεταβληθεί σε δυο βασικά σημεία: στο στόχαστρο έχουν μπει ξεκάθαρα κρίσιμες υποδομές της χώρας- κυρίως αυτές της ενέργειας- και ένα μεγάλος αριθμός αυτών των επιθέσεων διεξάγεται με drones-καμικάζι, ιρανικής κατασκευής.

Τα ρωσικά drones έχουν ήδη χτυπήσει κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία, όπως αυτές της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Μόλις χθες χτύπησαν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Μπουρστούν.

Οι κάτοικοι του Κιέβου ζουν με περιορισμούς εξαιτίας των χτυπημάτων που αφορούν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής, είτε αυτή λέγεται κουζίνα, είτε ψυγείο, ή ακόμα σίδερο για σιδέρωμα, πλυντήριο κτλ. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να εξοικονομήσουν ενέργεια, την ώρα όμως τα ιρανικά drones καραδοκούν πάνω από τα κεφάλια τους και τα αντιπυραυλικά συστήματα αεραμύνης να στρέφουν συνεχώς τις κάνες τους προς τον ουρανό.

Πηγή: instanews.gr

Προηγούμενο άρθροΣταύρος Νιφοράτος: Μ’ αρέσει να θέτω ψηλά τον πήχη, να κάνω όνειρα μεγάλα και να τα διεκδικώ χωρίς φόβο
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτικός: «Παραιτούμαι μη ανεχόμενος το διαρκή εκφοβισμό μου από μαθητές του σχολείου που υπηρετώ»